Autor: Agnes Ojala • 28. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mihkelson: Romano, ärge tehke seda!

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Marko Mihkelson kutsub oma blogis Itaalia lahkuvat peaministrit Romani Prodit üles mitte liituma Gazpromi meeskonnaga.

"Romano, ärge tehke seda!" kirjutab Mihkelson, öeldes, et kui Prodi skandaalse pakkumise vastu võtaks, tähendaks see tõsist lööki Euroopa Liidu ühtsema energiapoliitika kujundamisele.

"Kui see lugu ikka tõele vastab, siis see oleks Prodile muidugi personaalselt väga ahvatlev pakkumine. Samas tuleb silmas pidada, et Prodi pole üksnes lahkuv Itaalia peaminister, vaid ka Euroopa Komisjoni endine president. Seega isegi grammi võrra kangema CVga, kui Schröder (endine Saksamaa liidukantsler, kes juhib Gazpromi Nord Streami projekti - toim)," seisab Mihkelsoni ajaveebis.

Riigikogulane avaldas lootust, et Kommersandi edastatud uudis ei vasta siiski tõele. "Vastasel juhul oleks tegemist ikka tõeliselt mageda juhtumiga. See tähendaks uut lisandust Schröderi sammu järel levivale arvamusele, et Euroopa liidrid on lihtlabaselt ülesostetavad ning seeläbi ka nende otsused mõjutatavad. Jääb vaid loota, et Romano Prodi seda sammu ei astu ning Schröderi juhtum jääb üksikuks erandiks," kirjutas Mihkelson.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077