Autor: Mariliis Pinn • 5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa peaminister pürib Gazpromi juhiks

Venemaa peaminister Viktor Zubkov pürib maailma suurima gaasifirma nõukogu esimeheks.

Gazprom kiitis heaks 19 kanditaati, kes kõik pürivad ettevõtte 11liikmelisse nõukogusse. Kandidaatide hulgas on ka Viktor Zubkov, mis ekspertide meelest näitab, et mees on tõenäoline kanditaat praeguse Gazpromi juhist Venemaa esimesest asepeaministrist Dimitri Medvedevist vabaks jäävale kohale. 2.märtsil saab Medvedevist tõenäoliselt Venemaa president.

The Moscow Timesi allikate kohaselt võtab endine Venemaa finantsinspektsiooni juht Zubkov Gazpromi juhi koha üle tõenäoliselt juunis peale aktsionäride koosolekut.

Esmaspäeval nimetas Venemaa valitsus, mis Gazpromi kontrollib, nimetas ettevõtte nõukogu kandidaatideks Zubkovile lisaks ka tööstus- ja energeetikaministri Viktor Hristenko, Gazpromi tegevjuhi Aleksei Milleri, majandusarengu ka kaubandusministri Elvira Nabiullina.

Gazpromi igapäevast tegevust juhib Miller, kuid kõik tema suuremad otsused peab heaks kiitma nõukogu esimees Medvedev.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077