Autor: Agnes Ojala • 12. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Eesti energiamajandus peab arenema turupõhiseks

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna energiafoorumi “Millist energiasüsteemi me tahame” avades, et Eesti energiamajandus peab arenema turupõhiseks.

Partsi hinnangul saaks siinne energiamajandus turupõhisena olla keskkonnasõbralikum ja elektritootmine efektiivsem, samas aga ei kaotaks riik julgeolekus, teatas ministeerium.

Selleks, et turg aga ka tõepoolest toimima hakkaks, on Partsi sõnul oluline, et erakapital investeeriks tootmisesse, tooks riiki uusi tehnoloogiaid ja arendaks neid ka ise.

„Me saame ambitsioonikate ideaalide poole liikuda vaid siis, kui erakapital leiab keskkonna, kus tasub investeerida energiatootmisse, kus me suudame olla usin ülevõtja ja käia kaasas uute tehnoloogiate arendustega, võimalusel arendada neid ka ise,“ ütles Parts. „Täna on põlevkivi meie tugevus ning selle uisapäisa prügikasti viskamine oleks rumalus. Kuni puuduvad reaalsed alternatiivid, ei saa me kaaluda põlevkivielektrist täielikku loobumist. Keskenduda tuleks küsimusele, kuidas muuta põlevkivielektrit keskkonnasõbralikumaks ja konkurentsivõimelisemaks.“

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium korraldab sel kevadel kolm energiafoorumit, mille eesmärk on avalikkuses läbi arutada Eesti energeetika olulised probleemid ja tulevikuperspektiivid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077