• 11.03.08, 15:44
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Liive: keegi peab keskenduma tuumaenergiale

Eesti Energia juht Sandor Liive kommenteeris tuumajaama projektijuhi ametikoha konkurssi, et ettevõtte vajab spetsialisti, kes keskendub tuumaenergia valdkonnale ning tegeleb Leedu, Soome ja Eesti projektidega.
"See on avalik teave, et tunneme tõsist huvi tuumajaama vastu. Tuumajaama projektijuht on vajalik, kuna vajame kedagi, kes on pädev tuumaenergia valdkonnas ja keskendub sellele teemale ning oskaks ka teemast rääkida,“ kommenteeris Liive.
Samuti põhjendas Liive tuumajaama projektijuhi vajalikkust seoses Leedu ja Soome tuumajaamade projektidega. "Uurime seal projektide ehitust," lisas ta.
"Ka Eesti teema on aktuaalne, kuid asjad ei ole siin paigas," ütles Liive.
„Arendusprojekt on väga pikk teema. Kummaski riigis, ei Soomes ega Leedus pole kopp veel maas. Arendusega läheb 10 aastat, kuid ehitamise suhtes pole veel otsustki tehtud,“ rääkis ta.
Liive kommenteeris erakonna Eestimaa Rohelised algatatud pöördumist Eestisse tuumajaama rajamise vastu, mis on tänaseks kogunenud üle 3000 allkirja, et Eesti on demokraatlik riik ning avalik diskussioon, kas meie energiaportfelli peaks kuuluma tuumaenergia, on selle osa, sh ka allkirjade andmine.

Seotud lood

Uudised
  • 12.03.08, 16:08
Liive: energeetikas tuleb otsused teha majanduslikust loogikast lähtudes
Eesti Energia juht Sandor Liive ütles täna foorumil „Millist energiasüsteemi me tahame?“ diskussioonipaneelis osaledes, et energeetikas tuleb otsuseid teha lähtudes majanduslikust loogikast, selgub majandus- ja kommunikatsiooniministri energiablogist.
Uudised
  • 12.03.08, 14:10
Parts: Eesti energiamajandus peab arenema turupõhiseks
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna energiafoorumi “Millist energiasüsteemi me tahame” avades, et Eesti energiamajandus peab arenema turupõhiseks.
Uudised
  • 28.02.08, 10:02
Liive tahab Eestisse ehitada tuumajaama
Baltimaade suurim energiatootja Eesti Energia võib ehitada Eestisse 400megavatise tuumareaktori, sest ettevõte tahab vähendada sõltuvust põlevkivienergiast.
Uudised
  • 28.02.08, 17:15
Eesti Energia: salaja me tuumajaama ei ehita
Eesti Energia pressiesindaja Iveri Marukashvili sõnul on võimaliku tuumajaama hind ja koht praegu veel spekulatsioon.
  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:54
Millega arvestada talviste tööriiete valikul?
Spetsiaalne talvine tööriietus on hädavajalik, et külmas ja karmides ilmastikutingimustes töötades oleks soe, mugav ja ohutu. Talveriietuse konkreetne tüüp sõltub töö iseloomust, ohutusnõuetest ja ilmastikutingimustest. Grolls tööriiete ja isikukaitsevahendite kaupluste juhataja Martin Lokk annab ülevaate olulistest punktidest, mida peaks arvesse võtma talviste tööriiete valimisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele