5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB juht plaanib ülevõtmisi

Šveitsi-Rootsi tööstuskonglomeraadi tegevjuht Fred Kindle on valmis tegema ülevõtmisi, kuid investorid soovivad selle asemel aktsiate tagasiostu, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

„See võib olla suur viga,” kommenteeris uudisteagentuurile Zürichis asuva VP panga fondijuht Thomas Lusetti. „Mulle meeldiks aktsiate tagasiost tunduvalt enam,” lisas Lusetti. „Ettevõttel on palju aktsionäre, kes ei pöördunud ettevõttest ära, kui neil olid rasked ajad. Nüüd nad sooviksid kindlasti mingit präänikut, milleks võiksid olla suuremad dividendid,” lisas ta.

2005. aastast tegevjuhi ametit pidav Kindle käe all muutus pärast neli aastat kahjumit möödunud aastal taas kasumlikuks. Analüütikute hinnangul võib ettevõttel olla 8,1 miljardit dollarit vaba raha. Möödunud aastal maksis ettevõte esimest korda pärast viie aastast vaheaega dividende 24 senti aktsia kohta, mis on kuuendik võrreldes Siemensiga.

Täna käibe- ja kasumi kasvu prognoose tõstnud ABB tegevjuht lausus, et on viimase poolteise aasta jooksul vaadanud enam kui sadat suuremat ülevõtukandidaati, kirjutas Forbes.com.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077