Autor: Agnes Ojala • 8. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB teise kvartali kasum kahekordistus

Jätkuvalt suur nõudlus elektri- ja automaatikaseadmete järele kasvatas ABB teise kvartali puhaskasumi kahekordseks. Kasum ulatus 729 miljoni dollarini (8,3 miljardi kroonini).

2006. aasta samal perioodil oli kontserni kasum 367 miljonit dollarit (4,2 miljardit krooni), teatas ettevõte.

Tellimuste arv kasvas II kvartalis 26 protsenti 8,7 miljardi dollarini (pea 100 miljardi kroonini) tänu kasvavale nõudlusele kõigis regioonides, eriti energiasektoris. Eriti tähelepanuväärne oli kasv Lähis-Ida turgudel. Tellimuste maht kasvas möödunud aastaga võrreldes märkimisväärselt.

Automaatikaseadmete divisjonides jätkus samuti kasv, paljuski tänu endiselt kõrgetele naftasaaduste hindadele ning klientide kasvavale nõudlusele suuremat efektiivsust võimaldavate seadmete järele.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB peakorter asub Zürichis ja kontsern annab tööd 111 000 inimesele enam kui sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast ning on keskendunud energeetikatoodete ja -süsteemide, automaatika- ning protsessiautomaatikatoodete valmistamisele. ABB mahukaimad tegevusvaldkonnad Eestis on tuulegeneraatorite ja elektrikilpide tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077