Kes meist poleks lapsepõlves unistanud
töötada kommivabrikus. Põlvamaa mesinik Imre Sokk tegi unistuse teoks ja ehitas
pärapõrgusse tootmishoone, kus valmistab imemaitsvat maiust, mille koostiseks
mesi, õietolm ja taruvaik.
Kui poleks Kõlleste vallas Veski külas kohal käinud, ei usuks, et pärast viiekilomeetrist tolmutamist mööda käänulist metsateed on võimalik siseneda kõikidele nõuetele vastavasse kommivabrikusse, kuhu OÜ Kõlleste Kommimeistrid on investeerinud 0,4 miljonit krooni, kirjutas Äripäev.
Endine metsaärimees Imre Sokk hakkas meesaaduste vääristamisele mõtlema ja kommidega katsetama poolteist aastat tagasi. Tänaseks on ta välja mõelnud 35 kommisorti ja kuus šokolaadimarki. Oma ainulaadse tehnoloogia, taruvaigu ja õietolmu kasutamise šokolaadi sees on Sokk kaitsnud kasuliku mudeliga. Soku maiused on toniseeriva toimega ja kuna enamik tooteid ei sisalda grammigi suhkrut, sobivad need hästi diabeetikutele.
Kuna kommitegu on puhas käsitsitöö, küsib Sokk oma toodangu eest õige krõbedat hinda - kommikilo eest 300 krooni ja osa šokolaadi kilo eest lausa 500 krooni. Samas pole Sokul seni olnud mingit probleemi oma komme müüa. Pigem vastupidi, kommimeister ei jõua tellimusi täita.
Seotud lood
Mesindussaadusi sisaldavate ja kallihinnaliste šokolaadikommidega tuntust kogunud Põlvamaa firma OÜ Kõlleste Kommimeistrid panustab ühe enam odavamale toodangule ehk tavalistele šokolaadtahvlitele.
Moodsad laolahendused sisaldavad lisaks digitaalsele tarkvarale ning robottõstukitele pool- ja täisautomaatseid riiulisüsteeme, tornladusid ning komplektseid turvalahendusi, mis lahendavad kogu ettevõtte siselogistika. Willenbrock Baltic OÜ projektijuht Jaan Viita rõhutab, et oluline on vaadata siselogistikat tervikuna, sest vaid nii saab välja töötada maksimaalset kasu toova terviklahenduse.