Kes meist poleks lapsepõlves unistanud
töötada kommivabrikus. Põlvamaa mesinik Imre Sokk tegi unistuse teoks ja ehitas
pärapõrgusse tootmishoone, kus valmistab imemaitsvat maiust, mille koostiseks
mesi, õietolm ja taruvaik.
Kui poleks Kõlleste vallas Veski külas kohal käinud, ei usuks, et pärast viiekilomeetrist tolmutamist mööda käänulist metsateed on võimalik siseneda kõikidele nõuetele vastavasse kommivabrikusse, kuhu OÜ Kõlleste Kommimeistrid on investeerinud 0,4 miljonit krooni, kirjutas Äripäev.
Endine metsaärimees Imre Sokk hakkas meesaaduste vääristamisele mõtlema ja kommidega katsetama poolteist aastat tagasi. Tänaseks on ta välja mõelnud 35 kommisorti ja kuus šokolaadimarki. Oma ainulaadse tehnoloogia, taruvaigu ja õietolmu kasutamise šokolaadi sees on Sokk kaitsnud kasuliku mudeliga. Soku maiused on toniseeriva toimega ja kuna enamik tooteid ei sisalda grammigi suhkrut, sobivad need hästi diabeetikutele.
Kuna kommitegu on puhas käsitsitöö, küsib Sokk oma toodangu eest õige krõbedat hinda - kommikilo eest 300 krooni ja osa šokolaadi kilo eest lausa 500 krooni. Samas pole Sokul seni olnud mingit probleemi oma komme müüa. Pigem vastupidi, kommimeister ei jõua tellimusi täita.
Seotud lood
Mesindussaadusi sisaldavate ja kallihinnaliste šokolaadikommidega tuntust kogunud Põlvamaa firma OÜ Kõlleste Kommimeistrid panustab ühe enam odavamale toodangule ehk tavalistele šokolaadtahvlitele.
Kui veel 20 aastat olid koht- ehk LAN-võrku liidetud põhiliselt arvutid, siis täna on ühises võrgus kõik seadmed alates küttelahendusest, valgustusest ja külmkapist kuni tööstusseadmeteni. Tehnoloogia areneb hoogsalt ja järk-järgult liigutakse vaskkaablil põhinevatelt ühendustelt üle fiiberoptilistele ja üle õhu lahendustele. LAN-võrgu olevikust ja tulevikust räägib YEInternationali tootejuht Henri Voogla.