Põlvamaa kommitootja tahab Kaleviga rinda pista

Mesindussaadusi sisaldavate ja kallihinnaliste ðokolaadikommidega tuntust kogunud Põlvamaa firma OÜ Kõlleste Kommimeistrid panustab ühe enam odavamale toodangule ehk tavalistele ðokolaadtahvlitele.

„Meie selge suund on odavuse poole ja püüame end kõvasti suruda sellesse hinnaklassi, kus on Kalev, Laima ja teised magusatootjad,“ ei varjanud Kõlleste Kommimeistrid juht ja ainuomanik Imre Sokk oma ambitsioone. „Tõsi, päris nende hinnataset me ei saavuta, meie ðokolaadi hinnad jäävad umbes viiendiku võrra kallimaks.“

Soku sõnul hakkasid nad mullu juunis odavamat tahvelðokolaadi tootma masu tõttu. „Vahepeal tekkis lausa ukse kinnipanemise tunne,“ tunnistas Sokk. „Aga me tegime odavtoodete sarja ja see tõstis meie käibe normaalsesse seisu. Praegu oleme taas lähenemas oma ajaloo kõrgema käibeni – umbes 13 000 eurot ehk üle 200 000 krooni kuus.“

Kui praegu on Kõlleste Kommimeistrite tooteportfellis kolm odavðokolaadi (maapähklitega, kohviga ja musta pipraga), siis õige pea lisandub odavseeriasse veel kolm uut ðokolaadtahvlit. „Aprilli algul saime odavtoodetega Lukoil Eesti ketti sisse ja läbirääkimised käivad Olerexi ning Statoiliga,“ täpsustas Sokk. „Just tanklad on sellised kohad, kus on võimalik müüa sellist kaupa nagu ðokolaad. Suurde poodi minnakse ostma eelkõige toidukraami, mitte niivõrd magusat.“

Soku sõnul ei kasuta nad odavtoodetes kalleid mesindussaadusi. „Samuti teeb toote odavamaks see, et kui me keskendume teatud tööpäevadel vaid ühele konkreetsele tootele, vähenevad tööjõu-, elektri- ja muud kulud,“ rääkis Sokk. Kõlleste Kommimeistrite ainulaadsed ðokolaadikommid, mis sisaldavad mesindussaadusi, valmivad käsitööna.

Meekommide retseptide autor Imre Sokk pakkus oma toodangut esimest korda avalikkusele 2006. aastal Põlvas ökomessil. 14.03.2007 asutasid endised metsaärimehed Imre Sokk ja Heinar Väljak OÜ Kõlleste Kommimeistrid, mis hakkas komme tootma sama aasta augusti.

Imre Sokk on välja mõelnud üle saja kommisordi ja üle 20 erineva ðokolaadi. Oma ainulaadse tehnoloogia – taruvaigu ja õietolmu kasutamise ðokolaadi sees – on ta kaitsnud kasuliku mudeliga.

 


 

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara