Kommimeistrid kolisid Võru linnast tagasi metsade rüppe

Meekommitootja OÜ Kõlleste Kommimeistrid kolis sellel nädalal kokkuhoiu eesmärgil oma tootmise Võru linnast taas sinna, kus 2007. aasta suvel tootmist alustati ehk Kõlleste valda Veski külasse.

Endine tootmishoone seisis vahepeal üle aasta tühjana. „Ei ole mõtet tootmisruumide eest kallist renti maksta, kui on olemas oma tootmispind, samuti oli Võru tootmisruumis niiskusega tõsiseid probleeme,“ põhjendas Sokk ümberkolimist.

„Sellel nädalal sain ka veterinaarametist loa, mis lubab Veski tootmisruumes taas alates esmaspäevast tootmise käivitada.“ Sokk lisas, et peamiselt Põlvast pärit töötajatega probleeme ei teki, sest nii Veski külla kui Võrru on Põlvast sama maa.

Kõlleste Kommimeistrid rentis üle aasta tagasi Võru endises pagaritöökojas viis korda suurema tootmispinna lootuses suurendada tootmismahtu mitu korda. Silme ees terendus tookord ka pääs suurele Venemaa turule, mis paraku liiva jooksis.

„Meie koostööpartner jäi meile võlgu ja seepärast kadus usaldus tema vastu ära,“ lausus Sokk. „Aga me ei ole mõtet minna Venemaale maha matnud. Tuleb leida ausam partner ja kaaluda varianti hakata komme tootma kohapeal või müüa frantsiisi. Kauba üle Venemaa piiri toimetamise protseduurid tõstavad ühiku hinda liiga palju. Meie tooted on ju isegi kallid ja sellele veel kümmekond protsenti juurde lisada pole mõttekas.“

Kui seni oli Kõlleste Kommimeistrite omanikuks lisaks Imre Sokule ka Heinar Väljak, siis märtsi lõpust on Sokk ettevõtte ainuomanik. „Ainuomanikuna saan otsuseid kiiremini vastu võtta,“ põhjendas Sokk, miks ta kompanjonilt osaluse ostis. „Varem pidin teise osanikuga kõik läbi arutama ja seetõttu võisid otsused venida mitu nädalat või kauemgi.“

Sokk ja Väljak asutasid Kõlleste Kommimeistrid 2007. aasta märtsis ja esimese toodangu andis ettevõte sama aasta augustis.

Ettevõtte käive oli 2010. aastal 1,7 miljonit krooni ning kahjum oli 0,02 miljonit krooni. Aasta varem teenis firma 2,8 miljoni kroonise käibe juures 0,2 miljonit krooni kasumit.

 

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara