Autor: Mariliis Pinn • 10. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estlinki merekaabel on katki

Juba teist päeva ei toimi Eesti ja Soome vaheline Estlinki merekaabel, elektritarne Põhjamaadesse on peatunud.

Eelmisel kuul pidulikult avatud elektrikaabel läks katki hommikul kell 9.45. Kaabli operaator Nordic Energy Link AS ei avalikustanud, miks kaabel ei toimi ja millal energiavoog taastatakse, kirjutas Bloomberg.

Ka eile oli Soome ja Eesti vahel umbes nelja tunnine elektritkatkestus.

105 kilomeetri pikkune kaabel ühendab Baltimaade elektriturgu muu Euroopa elektrivõrguga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077