Autor: Mariliis Pinn • 2. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estlinki kaabli katkestuse põhjustanud lahendus läheb täiendamisele

Laupäeval, 3. veebruaril toimub katkestus Estlinki merekaabli töös, et parandada primaarne omatarbeühendus nii Harkus kui Espoos, teatas Eesti Energia.

Jaanuari alguses oli Soomes, Espoo alajaamas toimunud avarii tõttu ajutiselt häiritud Estlinki merekaabli töö. Tugeva tuule tõttu lülitus Espoo piirkonnas välja keskpinge elektriliin, mis tagab Estlinki konverteralajaama omatarbe elektrivarustuse. Vältimaks sarnaste tõrgete esinemist tulevikus parandatakse laupäeval Harkus ja Espoos Estlinki primaarne omatarbeühendus, mis tagab dubleerivate omatarbe elektriühenduste kasutamise võimaluse.

"Estlink on praeguseks kuu aega toiminud Põhjamaade ja Baltimaade vahelise energiakaubanduse kanalina," rääkis Nordic Energy Linki juht Indrek Aarna. "Selle kuu jooksul on kaabel töötanud praktiliselt tõrgeteta, olnud vaid üks õnnetu juhus omatarbe katkemisega, mis põhjustas häiringu ka kaabli töös," lisas ta.

Nädalavahetusel tehtavate tööde järel ei tohiks esinenud probleemid tulevikus enam korduda. Eslinki ühenduse viimased täiendustööd lõpetab kaabli ehitaja ABB aprillis.

Estlinki marekaablis kaudu käivitus energiakaubandus alates 4. jaanuarist Jaanuaris oli kaabli võimsust kasutatud keskmiselt 85% ulatuses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077