Autor: Toomas Kelt • 10. juuli 2024

Tööstustoodang roomab ülespoole nii Soomes kui Eestis

Soome ja Eesti statistikaameti andmetel kasvas maikuus võrreldes aprilliga tööstustoodangu maht mõlemas riigis, Soomes veidi üle ühe protsendi, Eestis 3,9%.
Soomes kasvas maikuus metsatööstuses toodang veidi üle kuue protsendi. Pildil Metsä Groupi töötmiskompleks Äänikoskis.

Soome YLE uudisteportaal vahendab, et tööstustoodang kasvas enim metsatööstuses, kus toodang kasvas mais aprilliga võrreldes üle kuue protsendi. Paari protsendi võrra kasvasid ka metallitööstuse ja toiduainetööstuse toodang. Toodang langes aga ligi kaheksa protsenti mäetööstuses ja viis protsenti keemiatööstuses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077