Autor: Toomas Kelt • 8. aprill 2023

Koalitsioonilepe: tööstusest pikka juttu ei tehta, raiemahtu ei määratud

Värske Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatide ja Eesti 200 koalitsioonilepe lubab kärpeid ja mitmete maksude tõusu. Vähem on juttu majanduskasvu saavutamisest ja tööstuspoliitikat pole üldse mainitud. Samas ei ole leppes ka varem jutuks olnud raiemahtude piiramist.
Tööstuspoliitikaga ei tegeleta meil ka edaspidi.
Foto: Liis Treimann

Kuigi ühe konkreetse sõna esinemissagedus ei pruugi kuidagi näidata antud teema olulisust, on siiski huvitav vaadata, kui palju on koalitsioonileppes juttu nendest valdkondadest, mis riigi rikkust suurendavad. Sõna ettevõtlus on leidnud mainimist 10 korda, sama palju on mainitud ka sõna tööstus. Samas sõna maksud on kasutatud 34 korda ja riigikaitse 17 korda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077