Autor: Tööstusuudised.ee • 28. aprill 2023

ESITA KANDIDAAT | Algab konkurss „Parim tarneahelajuht 2023“ ja „Parim koostöö tarneahelas 2023“

Algab konkurss “Parim tarneahelajuht 2023” ja “Parim koostöö tarneahelas 2023”, mille eesmärk on tunnustada tarneahela juhte ja meeskondi nende panuse eest ettevõtete ja tarneahelate parendamises ja arendamises. Konkurssi korraldavad Äripäeva teemaveebid Tööstusuudised.ee ja Logistikauudised.ee.
Parim tarneahelajuht ja koostööpartner kuulutatakse välja tänavuse Pärnu tarneahelakonverentisil.

„Viimased kriisiaastad ei ole meie konkursi ainus ajend, kuid sellegipoolest tasub märkida, et sel ajal on tarneahelad ja valdkonna meeskondade töö olnud täis väljakutseid ja muutusi. See on sundinud muutuma ja muutma, korraldama ja ümber tegema. See kriis on meile näidanud, et vettpidavad kokkulepped ja toimivad tarneahelad võivad kiiresti raskustesse sattuda,“ sõnab konkursi eestvedaja Harro Puusild.

„Tarneahelameeskonnad on läbi tulnud tulest ja veest, nad on tõestanud, et nende roll ettevõtte toimimises on erakordselt oluline. On aeg tarneahelajuhte ja –meeskondi nende töö eest tunnustada,“ räägib Puusild.

Kas olete mõelnud, kui palju muutusi ja arenguid teie ettevõttes ja tarneahelas tegelikult toimub? Kui palju on seal tegusid ja panust, mille positiivne mõju ettevõtte seinte vahelt väljapoole ei paista? Kui palju häid otsuseid ja muutusi on toimunud tarneahelajuhi eestvedamisel, et tõsta ettevõtte ja tarneahela küpsuse taset? Ja milline on olnud meeskondade või ettevõtete omavaheline koostöö, mille käigus on avastatud uusi ja tulemuslikke võimalusi?

Puusild lisas, et vahel võib ka mõni väike arenduslugu või muudatus anda väga võimsa positiivse mõju, kuid need lood kipuvad ettevõtete seinte vahele jääma. „Kutsun üles oma ettevõtte lugudest ja muudatustest rääkima, sest see iseloomustab teid kui arenevad ettevõtet ja inspireerib ka teisi,“ sõnas ta.

Loe lisaks
Pärnu tarneahelakonverents 2023 peaesineja on Mark Millar

„Alates 2023. aasta kevadest hakkamegi valima Eesti parimat tarneahelajuhti ja tunnustama ka edukat koostööd tarneahelas. Soovime kuulda lugusid, mis aidanud tõsta ettevõtete ja tarneahelate küpsust ning konkurentsivõimet,“ ütles Puusild.

Ta lisas, et kui parima tarneahelajuhi näol otsitakse konkreetset persooni, siis näiteks parim koostöö võib olla kahe või enama ettevõtte, meeskonna, juhi või eksperdi vahel. „Oluline on mõelda veidi kastist välja, et üles leida lood, mis kohe alguses ei pruugi ehk meenuda.“

Oma ettevõte, tarnija või muu partner

Konkursile võib iga ettevõte esitada enda tarneahela juhi või majasisese koostööloo, kuid loomulikult võib esitada ka partnerettevõtte – näiteks tarnija või kliendi – tarneahelajuhi või kahe ettevõtte koostöölood, märkis korraldaja.

„Olge loominuglised ja leidke üles need erilised teod, mis on aidanud leida uusi võimalusi tulevikuks või hoidnud tarneahelaid raskel ajal töös. Väärt ja edasiviivad teod tarneahela juhtimises väärivad kindlasti jagamist, et valdkond areneks ja muutuks küpsemaks. Märkamine motiveerib,“ rõhutas Puusild.

Parimat tarneahelajuhti ja koostööd tarneahelas hakkab valima professionaalne žürii, kes avalikustatakse aprilli teises pooles. „Parim tarneahelajuht 2023“ ja „Parim koostöö tarneahelas 2023“ selguvad 25.-26. mail toimuval Pärnu tarneahelakonverentsil „Uued ajad, uued riski ja võimalused“.

Kandidaatide esitamine

Kuidas esitada kandidaat „Parim tarneahelajuht 2023“ kategooriasse?

Miks on see konkreetne tarneahelajuht parim? Milliseid samme või muutusi tegi ta lisaks oma igapäevasele tööle? Mis oli see lisapingutus, mis teeb temast erilise tarneahelajuhi? Või mida on ta teinud rohkemat, kui temalt oodatakse?

Mõelge oma tarneahelajuhile ja kirjutage, kuidas on ta erinevatel [ja rasketelt] aegadael märganud ja leidnud uusi võimalusi arenguks. Kuidas tema tegevus on mõjutanud ettevõte ja tarneahela konkurentsivõimet? Kui tema tegevus on konkurentsivõimet tõstnud, siis rääkige, mida ja kuidas ta tegi. Kui tema panus on tegeleda pideva parendamisega, siis kirjutage, mida ja kuidas ta tavaliselt teeb. Kui tema töö tulemusel on kukkuda ähvardanud konkurentsivõime säilitamine, siis jagage, mida ja kuidas ta selle saavutas. Mõelge, kuidas on tarneahelajuht aidanud tõsta ettevõtte ja selle tarneahela küpsust. Kui teie partnerettevõttes on tugev tarneahelajuht, siis nüüd on hea võimalus teda kiita ja konkursile esitada.

Esitamiseks vajalik info:

Kandidaadi nimi:

Kandidaadi ettevõte ja tegevusvaldkond:

Ettevõtte suurus (töötajate arv, käive):

Põhjendus:

Esitaja:

Kuidas esitada kandidaat „Parim koostööpartner tarneahelas 2023“ kategooriasse?

Milline on see miski või lisapanus, mida teie koostööpartner lisaks lepingulistele kohustustele pakub? Mis on see miski, mis teeb temast parima koostööpartneri?

Selles kategoorias otsime ettevõtet – näiteks tarnijat, tootmispartnerit või klienti – kes on teinud rohkemat, kui temalt oodatakse. Otsime kedagi, kes on avatud ja omab tugevat tahet parendada tarneahelate omavahelist toimimist. Otsime kedagi, kellega koostöö on aidanud kasvatada tarneahela küpsust, vastupidavust ja konkurentsivõimet. Parima koostööpartneri tiitli võivad tuua tarnijapoolne suurepärane kliendisuhte hoidmine, erialane professionaalsus, mõne protsessi parenduse lugu, digitaliseerimislugu või midagi täiesti teistsugust. Mõelge oma ettevõtete unikaalsetele ja edasiviivatele koostöölugudele ja kiitke oma partnerit, esitades ta kandidaadina parima koostööpartneri kategoorias.

Esitamiseks vajalik info:

Kandidaat partnerettevõte:

Ettevõtte tegevusvaldkond:

Ettevõtte suurus (töötajate arv, käive):

Põhjendus:

Esitaja:

Ajakava & korralduslik info

Palun märkige kandidaadi ettevõtte puhul, kes tegu on VKE või suurettevõttega. VKE on kuni 249 töötajat või käive kuni 50 miljonit, suurettevõte on 250+ töötajat või käive üle 50 miljoni euro.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 5. mai 2023.

Kandidaadi esitamiseks ühes või mõlemas kategoorias palume saata esitamiseks vajalik info aadressil [email protected] või [email protected].

Palume põhjendused panna kirja lühidalt ja kompaktselt, ent piisavalt pikalt, et lugu ja selle mõju selgelt välja tuleks.

Žürii teeb otsuse saabunud lugude ja nende mõjukusele tuginedes.

Mõlema kategooria 3 nominenti selguvad 10. maiks 2023.

Võitja selgub 25.-26. mail toimuval Pärnu tarneahelakonverentsil 2023, kuhu kõik mõlema kategooria nominendid saavad kutse. Mõlema kategooria kolm nominenti kutsutakse ka konverentsi lavale, et osaleda tarneahelajuhtide ja koostööpartnerite aruteludes. Konverentsi kohta saab infot SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077