Autorid: Anu Jõgi, Jane Suu • 24. november 2022

TOP 100: uus võitja tõukas LHV troonilt

Eesti kõige edukam ettevõte oli metalliga tegelev Exmet OÜ, kelle käive aastaga enam kui kahekordistus ja ärikasum pea kümnekordistus. Eelmise aasta tabelis teda polnud.
Metallitööstus Exmeti tootmishoone leiab Maardust.
Autor: Liis Treimann

Eesti Edukate ettevõtete esisaja koondkäive ületas tänavuses tabelis 10 miljardi euro piiri, täpsemalt oli see 10,97 miljardit eurot. Aasta varem oli esisaja käive kokku 7,5 miljardit eurot. Esimese saja ettevõtte maksude-eelse kasumi number aga pea kahekordistus ja ulatus 1,79 miljardi euroni.

Exmeti põhitegevus on laia sortimendiga metalltoodete hulgimüük Eestis, Lätis ja Soomes. Eelmisel aastal investeeris Exmet 1,9 miljonit eurot ja sellest peaks oluliselt kasvama kõrgema marginaaliga omatoodete müügi mõju kasumlikkusele, seisab aruandes.

Teisel kohal olev Toftan toodab saematerjali. Ettevõtte käive kasvas mullu 55 protsenti ja ärikasum pea viiekordistus. Veidi üle poole käibest tuli Eesti turult, järgnesid Jaapan, Läti ja Hiina. Eelmisel aastal oli Toftan TOP 100 edetabelis 51. kohal.

Kolmandal kohal on finantskontsern LHV Group, edukate ettevõtete edetabeli mullune võitja ja pikaaegne esisatta kuuluja. Börsil oleva pangakontserni eelmise aasta käive kasvas 38 protsenti ja ärikasum 46 protsenti.

Täispika edetabeliga saad tutvuda Äripäevas.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077