Autor: Toomas Kelt • 27. oktoober 2022

Hiina terasehinnad languses

Ebaühtlane nõudlus ja kinnisvarasektori madalseis on suunanud Hiina terase hinnad langusesse. Hinnalangus suurendas aga Hiina terase konkurentsivõimet eksporditurgudel.
Hiina ehitussektori madalseis on alla viinud ka terastoodete hinnad.
Foto: Pixabay

Nii langesid Šanghai tooraine börsil terastoodete tulevikutehingute (futuuride) hinnad nii kuumvaltsitud toodete kui ka armatuuri osas, samuti langesid ka juba olemasolevate toodete hinnad. Hiina jüaani nõrkus USA dollari suhtes tõi endaga kaasa ka Hiina ekspordihindade langemise kahe aasta madalaimale tasemele. Selle tulemusena kasvas Hiina tootjate terastoodete pakkuminine eksporditurgudele, sealhulgas Taiwanile, Kagu-Aasiale ja Türgile, seisab Fastmarketsi ülevaates.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077