Autor: Toomas Kelt • 7. september 2022

Euroopa energiakriis vähendab terasetoodangut, teised metallid on ootel

Hüppeliselt kasvavad energiahinnad on toonud kaasa ajutised tootmiskärped mitmes terasetehases üle Euroopa, sealhulgas roostevaba terase tootmises. Jätkuvad ka spekulatsioonid võimalike täiendavate kärbete üle nikli- ja kroomitootmises, selgub Fastmarketsi ülevaatest.
Kõrged energiahinnad ja vähenev nõudlus on metalliturgude suurimad mõjutajad.
Foto: Pixabay

Kasvavate energiakulude mõju on juba ilmnenud Hispaanias, Prantsusmaal, Saksamaal ja Itaalias, kus mitmed terasetootjad teatasid tootmiskärbetest. Nii näiteks peatas Hispaania terasetootja Acerinox tootmise esimesest septembrist kaheks nädalaks, sama on teinud ka mitmete teiste riikide terasetootjad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077