Autor: Mait Kraun • 29. august 2022

Tööstusmetallide hinnad otsivad heitlikus keskkonnas suunda

Tööstusmetallide hinnad on augusti teises pooles liikunud eri suundades. Lühiajaliselt on hindu kõige rohkem mõjutamas aga Föderaalreservi juhi Jerome Powelli reedel peetud kõne, kus ta ütles, et inflatsiooniga võitlemine on kõige tähtsam ning vajadusel tuleb vastu võtta valulik periood majanduses.
Pikaajaliselt on tööstusmetalle vaja suures koguses ka rohepöörde läbiviimiseks. Lühiajaliselt on intressimäärade tõus ja majanduslanguse kartus metalle aga survestamas.
Foto: Harro Puusild

Powell hoiatas, et ameeriklasi ootab ees aeglane majanduskasv või isegi majanduslangus ning tööturu olukord on tõenäoliselt halvenemas. Madalam kasv mõjub baasmetallide nõudlusele negatiivselt ning vaske nähakse tihtipeale maailmamajanduse tervise indikaatorina.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077