Autor: Tööstusuudised.ee • 30. september 2022

BiotaTec viib riigi toel elektroonikajääkide väärindamise uuele tasemele

Tartu biotehnoloogia ettevõte BiotaTec OÜ on arendamas välja maailmas läbimurdelist elektroonikajääkide väärindamise tehnoloogiat. Selle abil saavad elektroonikajäätmeid töötlevad ettevõtted pikendada väärtusahelat, eraldades bioleostamisega kasutatud trükiplaatidest väärismetallid.
BiotaTeci teadusjuht Priit Jõers.
Foto: Toomas Kelt

Lisaks töötab BiotaTec meetodi kallal, mille eesmärgiks on mikroorganismide abiga sünteesida väärismetallidest, nagu näiteks kullast, nano-osakesi. “Meie eesmärgiks on skaleerida uudne lahendus tööstuste jaoks vajaminevasse mahtu, mille tulemusena saavad ettevõtted turustada kas väärismetalle tavalisel või nano-osakeste kujul, nii hulgi- kui ka jaeturul,” selgitas ettevõtte teadusjuht Priit Jõers.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077