Autor: Tööstusuudised.ee • 28. juuni 2022

BiotaTec tegi läbimurde metallide biokaevandamisel

Eesti ettevõte BiotaTec on teinud läbimurde kriitiliste toormete hulka liigituvate metallide biokaevandamise tehnoloogia arenduses. Eesti arendajatel õnnestus erinevate mikroorganismidega saada jäätmetest ja madala metallisisaldusega maakidest senisest oluliselt kiiremini ja keskkonnasäästlikumalt kätte nii vanaadiumi, haruldasi muldmetalle nagu skandiumi, neodüümiumi, praseodüümiumi kui ka väärismetalle.
BiotaTec OÜ teadusjuht Priit Jõers ja teadur Astrid Salumäe tutvustamas uut biokaevandamise tööstuslikku pilootreaktorit.
Foto: BiotaTec

2020. aastal saadud Euroopa Innovatsioonifondi 2,3 miljoni eurone toetus on võimaldanud ettevõttel suurendada meeskonda, täiendada seadmeparki ja alustada mobiilse pilootüksuse ehitamist biokaevandamise tehnoloogia tööstusliku potentsiaali demonstreerimiseks. Kokku osales Euroopa Liidust selles rohetehnoloogiate taotlusvoorus 2061 taotlejat ning peale kahevoorulist hindamist arvati BiotaTec 2,3% rahastuse saajate hulka, seda ainsana Soomest ja Balti riikidest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077