Autor: Mait Kraun • 6. juuni 2022

Hiina asus majandust ergutama ja metallihinnad jätkavad taastumist

Mitmete metallide hinnad on viimastel nädalatel tõusnud, sest maailma suurim metallitarbija Hiina leevendas koroonapiiranguid ning see tõstis ootusi nõudluse osas. Hindadele pakkus tuge ka varude vähenemine ja nõrgenev dollar.
Hiina on vaikselt oma majandust uuesti avama hakanud ning teatanud majanduse toetusmeetmetest.
Foto: Pexels

Hiina on koroonaviiruse piirangutest järk-järguliselt loobunud ning majandust stimuleerima hakanud. Samuti on dollariindeks püsimas pooleteise kuu madalaimal tasemel. Võrreldes mai alguses saavutatud tippudega on dollar odavnenud umbes 3protsendi võrra. Nõrgem dollar muudab metallid teiste valuutade kasutajate jaoks odavamaks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077