Autor: Tööstusuudised.ee • 15. september 2022

Kohapealne biotoodete tootmine jätab puidu väärindamise kasu Eestisse

Viru Keemia Grupi korraldatud Keskkonnapäeval arutlesid teadlased, keskkonnavaldkonna eksperdid ja poliitikakujundajad ning poliitikud, millised võimalused on Eesti ühe suurima loodusressursi, puidu väärindamisel.
Viru Keemia Grupi keskkonnapäev on traditsiooniline üritus, pildil keskkonnapäev 2019.
Foto: VKG

Arutelus osalenud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvani sõnul tuleb puidu senisest suuremasse väärindamisse kindlasti panustada. „Nii saaksime samade raiemahtude juures rohkem väärtust. Siin on riik abiks näiteks suurinvestori toetusega ja rakendusuuringute programmiga, et uute investeeringute toel panustada teadusarendusse või puidu väärindamisse,“ märkis minister.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077