Autor: Siim Kuresoo • 6. august 2021

Siim Kuresoo: VKG miljarditehas viitab välkuvale kirvele

Kas tõesti on Euroopa rohelepe see, mis sunnib Eesti metsi toitma ülisuurt tselluloositehast, küsib Eestimaa Looduse Fondi juhatuse aseesimees ja metsaprogrammi juht Siim Kuresoo. Mehaanilises töötlemises on tema sõnul lisandväärtus puidu ühiku kohta jätkuvalt oluliselt kõrgem kui keemilises ehk vähem puitu pakub rohkematele tööd ja sissetulekut.
Siim Kuresoo.
Foto: Liis Treimann

Euroopa rohelepe on kontseptsioonina õhus hõljunud napid aastad ning pole endiselt saavutanud staatust, mille puhul kõik asjaosalised jagaks ühtset arusaama, kes ja milles täpselt kokku on leppinud. Sellise leppe vajalikkus on selgesti tõukunud arusaamast, et inimtegevuse keskkonnamõjud ei mahu looduse kandevõime piiridesse ning ühiskonnas kõike ja kõiki hõlmavaid ümberkorraldusi tegemata oleme kliima ja elurikkuse kao seisukohast silmitsi halbade väljavaadetega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077