Autor: Toomas Kelt • 27. juuni 2022

Venemaa pelletitööstus ootab hävingut

Vene pelletiliidu ennustuste kohaselt langeb juulikuus Vene pelltite müük 80%. Suure languse põhjustab viies sanktsioonipakett, mille alusel võib kuni 10. juulini eksportida Euroopa Liitu puittooteid varem sõlmitud lepingute täitmiseks. 10. juulist see võimalus kaob.
Foto: Pixabay

Venemaa metsandusinfot koondava Roslesinforgi andmetel toodetakse Venemaal aastas 2,6-2,8 miljonit tonni puitpellteid. Eelmisel aastal eksporditi 2,4 miljonit tonni eelkõige Euroopa Liidu riikidesse. Euroopa turu sulgumine on tootjatele suur löök ning paljud ettevõtted on puidust küttegraanulite tootmise juba lõpetanud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077