Autor: Linda Eensaar • 15. juuni 2022

Hekoteki juhid said lõpuks rootslastelt äri välja ostmiseks laenu

Masinatööstuse Hekotek juhtkond tahtis Venemaa-Ukraina sõja puhkemise järel ettevõtte Rootsi suuromanikelt välja osta, kuid põrkus kohe probleemidega, kui tehingu rahastamiseks oli keeruline pangalaenu saada. Nüüdseks saab ettevõtte juht Heiki Einpaul siiski öelda, et enam rootslased osanikud ei ole.
Hekotek juht Heiki Einpaul.
Foto: Andras Kralla

Heiki Einpaul ütles, et Rootsi pankade poole nad tehingu rahastamiseks tegelikult ei vaadanudki. "Ma usun, et mida vähem neil pankadel on Venemaaga pistmist, seda parem," sõnas Einpaul. Lõpuks sai Hekotek hoopis kohalikust LHV pangast vajaliku laenu.

Rootsi omanikud soovisid ärist loobuda just sõja tõttu, sest ei soovinud Venemaaga seotud olla. "Meil ei muutu sellest tehingust otseselt midagi. Rootslased saavad lihtsalt rahulikult magada," ütles Einpaul.

Hekotekil on veel küllalt lepinguid, mis sõlmiti Venemaa klientidega enne 24. veebruari ja mis tuleb Einpauli sõnul lõpuni välja kanda. "Need lepingud tõesti veel kehtivad. Meie kaup Venemaaga sanktsioonide alla ei ole langenud, me oleme kohustatud seda tegema. Uusi lepinguid muidugi ei sõlmi," ütles Einpaul.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077