Premia tegevjuht Aivar Aus: mõned väiksemad tegijad kaovad ja suuremad jäävad
Premia tegevjuht Aivar Aus ütles Tööstusuudistele antud kommentaaris, et sõda muutis kõike, kuid tema on optimist ja loodab, et aja möödudes olukord toidutööstuses laabub.
Toiduainetööstuse Salvesti tegevjuht Triin Kõrgmaa ütles Tööstusuudistele antud kommentaaris, et taas kord on ees keerulised ja palju ootamatust toovad ajad. „Sarnaselt koroonakriisi algusele tuleb väga lühikese ajaperioodi jooksul mitmed seni toiminud tarneahelad ümber korraldada," tõdes ta.
Mullu Venemaal oma turgu kasvatanud Saku Õlletehase juhi Jaan Härmsi sõnul tegeletakse hetkel uute turgude otsimisega. „Kindel on see, et sõja majanduslik mõju jõuab kas kohe või viibega absoluutselt iga ettevõtteni ja seeläbi ka iga inimeseni,“ ütles Härms Tööstusuudistele antud kommentaaris.
Tänavu 65. juubelit tähistav Premia Tallinna Külmhoone tootmine läheb täielikult üle taastuvenergiale, tänu millele väheneb jäätisevabriku ja sügavkülma lao aastane süsinikdioksiidi heitmete kogus üle 95% ehk enam kui 2800 tonni, teatas ettevõte.
Food Unioni Grupi Euroopa juhtkonnas toimus muudatus ning tegevjuhi ametikohale asub Food Unioni Euroopa senine finantsjuht Arturs Cirjevskise. Food Unioni Taani, Norra ja Rumeenia äriüksustes vastutab edaspidi kommertsjuhina äritegevuse arendamise eest Premia Tallinna Külmhoone AS juhatuse esimees Aivar Aus, kes jätkab samal ajal ka oma senisel ametikohal.
HUUM alustas garaažiettevõttena, mis asus „kusagil Tartus“ ja valmistas keriseid. Kuid ettevõtte ambitsioon oli edasi kasvada nii garaažist kui ka Tartust. Selleks tuli valida omale ka ERP süsteem, mis ei jääks arengu tarbeks kitsaks, kuid ei tekitaks oma halduse või kulukuse poolt liigset koormust. Valikus olid mitmed tootmisele optimeeritud ERP süsteemid ja Odoo.