Autor: Harro Puusild • 22. veebruar 2022

"Tark tööstus 2022" peaesineja Johannes Schmalz: kolm faktorit, milllega tuleb tehaste arendamisel arvestada

Tehaste järgmisele tasemele viimisel tuleb arvestada kolme teguriga, ütleb elektroonikakontserni Rohde & Schwarzi operatsioonide ja tootmisuuringute digitaliseerimise juht Johannes Schmalz, kes on ühtlasi 17.-18. märtsil toimuva konverents-messi "Tark tööstus 2022: Uus tase" üks peaesinejatest.
Johannes Schmalz esineb 17.-18. märtsil konverents-messil "Tark tööstus 2022".
Foto: Erakogu

Minu hinnangul tuleb tehaste järgmisele tasemele viimisel arvestada kolme teguriga, milleks on inimesed, protsess ja tehnoloogia ise, ütleb Johannes Schmalz Tööstusuudistele.

"Kõige olulisem faktor on inimesed. Kui nad ei usu teie visiooni, siis nad ei järgi seda kunagi ja sellisel juhul ei jõua te kunagi ka skaleerimiseni. Skaleerimine on minu arvates peamine faktor, mis teeb digitaliseerimisest nii võimsa tööriista," märgib Schmalz.

"Seega on minu arvates üks peamisi ülesandeid võtta inimesed sellele teekonnale kaasa, neid koolitada ja suhelda neile sobival viisil. Kui olete inimeste toetuse pälvinud, peate üle vaatama protsessid," soovitab digiekspert.

Näiteks Rohde & Schwarzis usutakse, et enne uute ja efektiivsete tehnoloogiate kasutuselevõtmist tuleb protsessid sujuvamaks muuta. "Kui digitaliseerite või automatiseerite halva protsessi, ongi teil halvasti digitaliseeritud või automatiseeritud protsess," rõhutab Johannes Schmalz ja lisab, et kui eelnevad sammud on tehtud, siis võib edasi minna sobivate tehnoloogiate valimisega.

Loe lisaks
Tark tööstus 2022 teine peaesineja on Rohde & Schwarzi digiekspert Johannes Schmalz

"Praegu toimub tehnoloogia valdkonnas palju ja soovitan teiste ettevõtetega kogemusi vahetada. Tänapäeva arengutempo juures on teistega rääkimata võimatu head ülevaadet saada," usub ekspert

Dr. Johannes Schmalz on õppinud Stuttgarti ülikoolis mehaanikainseneriks. Pärast õpinguid suundus ta Müncheni Tehnikaülikooli, kus töötas teadurina, ja oli samal ajal külalisteadur ka Lawrence Berkeley laboris Kalifornias.

Teadustöö ajal töötas ja koolitas ta sellistes valdkondades nagu küberfüüsikalised koostesüsteemid, akude tootmine ja robootika ning nõustas ettevõtteid üle maailma. Johannes on osalenud treitud ja freesitud detailide platvormi Spanflug loomises.

Dr. Johannes Schmalz esineb 17.-18. märtsil toimuval konverents-messil "Tark tööstus 2022: Uus tase" ettekandega "Ways towards to a Smart Factory". Programmi ja registreerimisinfo leiab SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077