Autor: Tööstusuudised.ee • 8. veebruar 2022

Asukohainfo ja tootmisandmete integreerimine - kuidas ennetada seisakuid ja parandada tootmise efektiivsust?

17.-18. märtsil toimub Kultuurikatlas konverents-mess "Tark tööstus 2022: Uus tase", kus lisaks põhiprogrammile on võimalik kuulata kokku 24 töötuba-praktikumi. Üks töötubadest võtab fookusesse asukohainfo ja tootmisandmete integreerimise ning küsib, kuidas ennetada seisakuid ja parandada tootmise efektiivsust.
ELIKO ärijuht Liisa Parv viib konverents-messil "Tark tööstus 2022" läbi töötoa "Asukohainfo ja tootmisandmete integreerimine - kuidas ennetada seisakuid ja parandada tootmise efektiivsust?"
Foto: ELIKO

Tehased seisavad tihti silmitsi ootamatute seisakute ja ebaefektiivsusega. Näiteks masinate töö kohta kogutakse andmeid tavaliselt operaatori andmelogidest, mis näitavad, et masinad ei tööta täisvõimsusel ja esineb ebaselgeid seisakuid. Selleks, et midagi paremaks muuta, peame teadma, kuidas toimivad protsessid.

Üks võimalik lahendus on positsioneerimine ehk reaalaja asukohainfo, mis loob tootmisprotsessidesse läbipaistvust ning aitab ennetada seisakuid ja parandada efektiivsust. Positsioneerimine on tootmise "pusletükk" ja osake digitaliseerimisest, mis aitab mõista tõrke/seisaku põhjust.

Töötuba "Asukohainfo ja tootmisandmete integreerimine - kuidas ennetada seisakuid ja parandada tootmise efektiivsust?" keskendub positsioneerimisele ja näitab, kuidas integreerida inimeste, kaupade ja masinate reaalaja asukohainfot tootmisandmetega, et ennetada seisakuid ja parandada efektiivsust.

Töötoa sihtgrupp: ettevõtte juhid, arendusjuhid, tootmisjuhid, innovatsiooni eest vastutajad. Töötuba sobib väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Töötoa viib läbi ELIKO ärijuht Liisa Parv.

"Tark tööstus 2022: Uus tase" programmi ja registreerimisvõimaluse leiab aadressil www.smartindustry.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077