Autor: Marge Ugezene • 14. veebruar 2022

"Eesti õmbleja saab 1500 eurot, ukrainlasele peame maksma 2500? See ei ole loogiline!"

Kui eestlased käivad Soomes tööl, siis kohalikest odavama tasu eest, mitte ei kingi vennasrahvas meile Soome keskmisest kõrgemat tasu. Kus on siis loogika, et meie siin peame näiteks ukrainlastele maksma tingimata kohalikest kopsakamat palka, imestab ettevõtja Enn Veskimägi.
Mööblitööstuse Standard omanik Enn Veskimägi tuli pärast paariaastat pausi tagasi firma juhatusse, sest olukord oli ettevõttes keeruliseks muutunud.
Foto: Patrik Tamm

Mööblitööstur Enn Veskimägi sõnul tuuakse Eesti mööblitööstuses väga palju õmblejaid kolmandatest riikidest. "Ja kui meie oma õmbleja saab 1500-1600 eurot, siis kuidas ta vaatab, kui kõrval töötab Ukraina õmbleja, kes peab saama 2300-2400? See tekitab ebavõrdsust ja see ei ole loogiline. See tekitab ainult frustratsiooni seal maja sees," ütleb Veskimägi intervjuus.

Mida peaks valitsus tegema tööjõumure lahendamiseks?

Kõigepealt tahaks, et meid kuulataks ja siis kuulda võetakse. Tavaliselt lõpeb see asi küll paremal juhul esimesega – kuulatakse küll, aga kuulda ei taheta võtta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077