Autor: Kristjan Pruul • 10. august 2021

Tihe rebimine pelletiturul kukutas Graanul Investi maailma kolmandaks tootjaks

Möödunud nädalal uue suuromaniku saanud Graanul Invest võis veel mõne aasta eest hoobelda maailma suuruselt teise tootja tiitliga, tänaseks on olukord tipus muutunud, üks Graanul Investist mööda rebinud tootja on sealjuures ka ettevõtte üks suurimaid kliente.
Graanul Investi Eesti ja Läti tehaste toodang on paari viimase aastaga poole võrra kasvanud, konkurentidel on kasv olnud veelgi hoogsam.
Foto: Liis Treimann

Mõnda aega oli pelletituru ülemine ots kindel ja ühetaoline: maailma suurim on USA kontsern Enviva, mis enne suuremat laienemist tootis 2018. aastal 3 miljonit tonni puidugraanuleid, teisel kohal püsis Graanul Invest, mis on kasvatanud tootmise toonaselt 1,8 miljonilt praegusele 2,4 miljonile tonnile.

Neile järgneb Kanada Pinnacle, kelle põhimudel oli ühisfirmad kohalike saeveskitega, nende tootmine on 2 miljonit tonni aastas. Neljandal kohal on Suurbrittannia elektritootja Drax, mille omatoodang 1,5 miljoni tonni ringis aastas. Kõigest kahe aastaga on asjaolud drastiliselt muutunud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077