Autorid: Marge Ugezene, Katariina Krjutškova • 9. august 2021

Miks müüdi Graanul Invest? "See oli majanduslik kaalutlus"

Läinud nädalal ootamatu sammu astunud ja Graanul Investi maha müünud Raul Kirjanen andis kohustuslikud kommentaarid pressiteate vahendusel, kuid nüüd hoiab madalat profiili. Isegi suhtekorraldaja ei saanud teda kätte, kuigi üleval on mitu müügi järel tekkinud küsimust.
"Kui me tahame, et Eestisse tuleksid ägedad ettevõtted, talendid ja investeeringud, siis peame olema suuremad, kui me tegelikult oleme. Minu arvates pole Eesti läinud viimase paari-kolme aasta jooksul suuremaks riigiks, pigem on ta kokku tõmbunud," ütles Graanul Investi üles ehitanud Raul Kirjanen viimases pikas intervjuus Äripäevale.
Foto: Liis Treimann

Läinud neljapäeval kogunesid Kirjaneni impeeriumi kuuluvad metsafirmade inimesed koosolekule.

Laua taga tegid mehed musta huumorit. „Kui siinne roheline liikumine niimoodi jätkub, siis varsti müüakse meie kasvav mets hiinlastele maha ja siis saavadki meie keskkonnakaitsjad võidelda nii ameeriklaste kui ka hiinlastega. Siis on hea seal 234. korrusel Eesti rohelistel käia otsimas süüdlast, miks kusagil metsa raiutakse,“ öeldi Karo Metsa juhi Runo Ruubel sõnul, kui kokku said Roger Puidu, Valga Puu ja Karo Metsa inimesed.

Kõik need kolm metsafirmat kuuluvad samuti Raul Kirjanenile. Karmi nalja pani neid tegema teade Graanul Investi liikumisest uutele omanikele. Graanul Invest ei kuulu enam ainult Raul Kirjanenile, Anders Andersonile ja Andres Rätsepale, vaid firmast suurema tüki müüsid nad New Yorgi börsil noteeritud rahvusvahelisele varahaldusettevõttele Apollo Global Management. Seesama fond aitas mõni aasta tagasi Graanul Investi laenuga, seega ei käinud läbirääkimised võõraga.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077