Autor: Tööstusuudised.ee • 18. mai 2021

Äripäeva tootmise juhtimise teabevara peatoimetajaks saab Ingrid Joost

Alates juunist on Äripäeva tootmise juhtimise teabevara peatoimetaja 15 aasta pikkuse praktilise tootmisjuhtimise kogemusega Ingrid Joost.
Ingrid Joost
Foto: Julia-Maria Linna

Olen alati soovinud ettevõtteid aidata ning tootmise juhtimise teabevara peatoimetaja roll võimaldab mul maailmas levinud uusi metoodikaid ja praktilisi juurutamise kogemusi valdkonnaga seotud inimesteni tuua, põhjendas Ingrid Joost Tööstusuudistele, miks ta otsustas peatoimetaja ametikoha vastu võtta.

"Minu soov on alati olnud aidata ettevõtetel edasi liikuda - kas läbi nõustamise või koolitamise või ka läbi uue eriala loomise haridusmaastikul, mille esialgne eesmärk oli koolitada rohkem kaasaegsete teadmistega keskastmejuhte. Peatoimetaja roll võimaldab mul taas tuua inimesteni maailmas levinud uusi metoodikaid ning nende praktilisi juurutamise kogemusi. Olen inimene, kellele meeldib õppida ja õpitut ka teistega jagada. Teabevara toimetamine on selleks hea võimalus," kommenteeris Joost ja lisas, et uus roll aitab ka tal endal parimate praktikatega kursis olla ega lase "loorberitele puhkama jääda."

Äripäeva tootmise juhtimise teabevara annab vastuseid praktilistele küsimustele ja vahendab edukate ettevõtete kogemusi, kuidas suurendada tootlikkust, tõhustada tarne- ja väärtus­ahelat, positsioneerida ettevõtet uutes majandus­oludes, tõsta ettevõtte kui terviku väärtust ja parandada konkurentsi­võimet. Täiendavat infot leiab teabevara kodulehelt SIIT.

Fookusesse tulevad digitaalsed tehnoloogiad

Ingrid Joost avaldab, et kavatseb tootmise teabevaras edaspidi kindlasti tähelepanu pöörata digitaliseerimisele. "Kindlasti on tööstuse digitaliseerimine, automatiseerimine ja robotiseerimine teemad, mida edaspidi plaanin teabevaras kajastada. Samuti on olulisel kohal erinevate digitaalsete tehnoloogiate kasutusele võtmise strateegia väljatöötamine, projektide juhtimine ning nende teostamise kaasaegsed metoodikad," avas ta tulevasi plaane.

"Mingis osas on ka praegu erinevaid infotehnoloogilisi lahendusi käsitletud, kuid arvestades, et antud teema on ajas järjest olulisemaks, laiemaks ja võimalusterohkemaks muutunud, võiks sellest kujuneda juba tootmisjuhtimise teabevara teine osa. Usun, et see osa kujuneb sama mahukaks kui praegune. Olemasolevas osas tuleb aga kindlasti suuremat tähelepanu juhtide ka toodete ja teenuste arendamisele," sõnas tootmisekspert.

Loe lisaks
Ingrid Joost: prognoosimine ja planeerimine on Eesti tööstuses nõrk

Tootmisjuhtimise praktik

Ingrid Joost on tootmisjuhtimise praktik, kes on töötanud eri tööstusharudesse kuuluvates tööstusfirmades ning omab nüüdseks tootmises 15 aasta pikkust kogemust.

Alates 2008. aastat on ta tegelenud äriprotsesside juhtimise koolitajana ja konsultandina Eesti ettevõtetes ning seda eesmärgiga aidata tõsta tootlikkust läbi erinevate kaasaegete äriprotsesside juhtimise metoodikate (sh digitaalsed tehnoloogiad, lean-meetodid ja nende omavahelised kombinatsioonid).

Ta on nõustanud ettevõtteid erinevate tootmis- kui ka tarneahela juhtimise protsesside ülesehitamisel, arendamisel, tõhustamisel ning protsesside digitaalsete lahenduste visioonide loomisel ja hilisemal juurutamisel. Kodanikualgatuse korras algatas Ingrid Joost tootmisjuhi kutsestandardi väljatöötamise ning koosöös Tallinna Tehnikakõrgkooli ja erineva töötleva tööstuse valdkondade erialaliitudega on ta välja töötanud tootmise ja tootmiskorralduse rakendusliku kõrghariduse õppekava. Ta on töötanud ka tootmis- ja teeninduskorralduse õppejõuna Tallinna Tehnikaülikoolis ja Tallinna Tehnikakõrgkoolis.

Tootmise teabevara peatoimetaja ametist loobuda otsustanud Jari Kukkoneni viimaseks kuuks selles rollis jääb maikuu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077