Autor: Ingrid Joost • 9. aprill 2021

Ingrid Joost: Eesti saagu uut tüüpi rohelise tootmise lipulaevaks

Ingrid Joost.
Foto: Erakogu
Eesti võiks olla nüüdisaegse kõrgtehnoloogilise tootmise eestvedaja, kirjutab koolitaja ja tootmisjuht Ingrid Joost arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.

Viimasel aastal oleme olnud kaks korda tunnistajaks, kui haavatavad võivad olla pikad ja keerulised rahvusvahelised tarneahelad. Täpselt aasta tagasi nägime, kuidas COVID-19 kriisi tõttu rahvusvaheline lennutransport katkes ning Euroopa-sisene autotransport sai löögi Poola piiril. Nüüd, aasta hiljem, oleme tunnistajaks, kuidas konteinerilaev Ever Given blokeeris ühe suurima kaubaveotee, Suessi kanali.

Mida see meile näitab?

Mida pikemad ja rahvusvahelisemad on tarneahelad, seda haavatavamad on nad kriisiolukorras. Tulemusena peaksid ettevõtted, kes omavad pikki ja keerulisi tarneahelaid, need üle vaatama ning mõtlema, kuidas vähendada riske, et vajalikud kaubad jõuaksid ikkagi õigel ajal ja õiges koguses tarbijani.

Loe pikemalt Äripäevast.

Edukas Eesti on Äripäeva, Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, US Real Estate'i ja Swedbanki arvamuslugude konkurss. NB! Konkurss on lõppenud. Võitjad kuulutame välja aprilli lõpus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077