Autor: Tööstusuudised.ee • 18. mai 2020

Kuula järele! Veljo Konnimois: valmistume uueks tulemiseks

Üritame miinimumsammudega valmistuda uueks tulemiseks, praegu on rahulik aeg atra seada, rääkis metallitööstuse Radius Machining omanik Äripäeva raadio saates „Tööstusuudised eetris“.
Veljo Konnimois
Foto: Urmas Kamdron

Metallitööstuse Radius Machining omanik Veljo Konnimois rääkis saates, et viimast kahte kuud siiski väga hulluks ajak pidada ei saa. „Nii hull see ei ole, et tahaks selle mälust kustutada, aga ütleme nii, et me sisenesime olukorda selliselt, et olime kõik oma reservid ära investeerinud,“ sõnas Konnimois.

„Viimase poolaasta jooksul enne COVID-19 puhangut investeeris Radius uutesse tööpinkidesse ca miljon eurot ja need [pingid] hakkasid täpselt koroona või eriolukorra ajal meile saabuma. Need tegid meie elu ühtviisi rõõmsaks, et kauaoodatud pingid jõudsid kohale, ja teistpidi kaunis murelikuks, et mis me nende seadmetega nüüd peale hakkama, kui piirid on kinni ja tellimused langevas trendis,“ rääkis ta ja lisas, et tööpinkide tarneajad on pikad ja ooteaeg jõudis tänasesse päeva, kus olukord oli sootuks teine.

Konnimois tunnistas, et tal oli ühel hetkel ka õhkõrn võimalus investeering peatada, kuid otsustas siiski jätkata. „Aeg näitab, kui õige otsus see oli. Eks see oli endasse vaatamise moment – olen hingelt ehitaja ja väga raske on lammutama hakata,“ põhjendas ta oma otsust.

Lisaks rajab Radius praegu ka Tartusse tehast, kus need pingid ka rakendust leiavad. „Igaljuhul praegu seadmete püstitamine ja kogu selle elu sisseseadmine Tartus käib, kõik selle nimel, et ühel hetkel suudaksime R60 nimel suudaksime projekte ellu viia,“ rääkis Konnimois, kelle sõnul on Tartu tehas niikaugel, et vaikselt on plaan tootmist alustada ja käesoleva aasta lõpuks peaks töötajate arv seal kümneni kerkima.

R60 on Radius Machiningu plaan jõuda kümne aastaga 60 miljoni euro suuruse käibeni.

Kriis alles jõuab masinatööstusesse

Konnimois usub, et praegune kriis on V-kujuline, aga masinatööstus alles hakkab tundma neid hetki, kus see kriis päriselt kohale on jõudnud. Millal V põhja jõuda võiksime, ei soovi Konnimois kommenteerida.

„Meie eesmärk on ellu jääda ja kahjumisse mitte langeda. Otsus jätkata [investeeringuga] tekkis seetõttu, et me viisime oma kulud miinimumini – ägedad nüansid tõmbasime investeeringute plaanist maha ja üritame miinimumsammudega nüüd valmistuda uueks tulemiseks. Praegu on rahulik aeg atra seada.“

Kuula järele!

Saadet „Tööstusuudised eetris“ saad järele kuulata SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077