Autor: Äripäev • 9. aprill 2020

Veebruaris kasvas toiduainete tootmine

HKScan Estonia Rakvere lihatööstus.
Foto: LIIS TREIMANN
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted veebruaris sama palju toodangut kui eelmisel aastal samal ajal. Tööstuse kolmest sektorist suurenes toodang töötlevas tööstuses, kuid vähenes energeetikas ja mäetööstuses.

Töötlevas tööstuses toodeti 2019. aasta veebruariga võrreldes 6% rohkem. Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas keemiatoodete ja elektriseadmete valmistamine, kõige märkimisväärsema panuse toodangu suurenemisse andis toiduainetööstus. Vähem toodeti võrreldes eelneva aastaga arvuteid ja elektroonikaseadmeid ning metalltooteid.

Kogu töötleva tööstuse toodangust 69% müüdi välisturule, ekspordi osa müügist oli suurim elektroonika- ja farmaatsiatööstuses. Korrigeerimata andmete alusel kasvas võrreldes eelmise aastaga toodangu müük ekspordiks 1%, siseturule müük aga vähenes 6%.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti veebruaris võrreldes jaanuariga tööstuses kokku 9% rohkem ja töötlevas tööstuses 8% rohkem toodangut.

Energeetika valdkonnas vähenes võrreldes 2019. aasta veebruariga elektri tootmine 48% ja soojuse tootmine 8%. Elektrienergia vähenemise põhjuseks on nagu ka eelmisel aastal süsihappegaasi kõrge hind, mistõttu on põlevkivielektrit kallis toota.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077