Autor: Tööstusuudised.ee • 22. november 2019

Särava Tudengimõte 2019 parima tööstuse kategooria essee kirjutas Eke Tominga

Esseekonkursi Särav Tudengimõte 2019 parima tööstuse kategooria töö kirjutas TalTechi elektroenergeetika ja mehhatroonika üliõpilane Eke Tominga, keda autasustati 20. novembril Tööstuse Äriplaani konverentsil.
Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild ja Eke Tominga Tööstuse äriplaanil
Foto: Raul Mee

Eke Tominga rõhutab oma essees "Inseneril tuleb arvestada nii tootja, tarbija kui keskkonnaga", et insener ei saa olla ainult inimene, kes tunneb suurepäraselt, kuidas maailm ja tehnika toimivad. Insener peab langetama ka sotsiaalseid, majanduslikke ja eetilisi otsuseid.

Tominga kirjutas, et insener peab jääma kindlaks oma tõekspidamistele ja aule. Üks looja ei soovi, et tema toode ei oleks kvaliteetne ja laguneks. Pikalt vastu pidavad tooted on keskkonnale ja tarbijale küll kasulikud, kuid samas ettevõtja selline lahendus ei sobi, tõdes Tominga oma töös. Ka tarbija sooviks, et erinevad tooted peaksid kaua vastu.

Otsus, kellele jääda truuks, pole kindlasti lihtne. Tegemist on küsimusega, millele ei olegi kindlat vastust. Arvestama peab seega kõigi kolme lüliiga: tootjaga, tarbijaga ja keskkonnaga.

Loe Eke Tominga esseed SIIT.

Konkursi korraldasid Tööstusuudised.ee, Ehitusuudised.ee ja TalTechi inseneriteaduskonna üliõpilaskogu (INSÜK). Žüriisse kuulusid Anna Krasnikova (INSÜK), Oliver Mets (Insero), Eva Kiisler (Ehitusuudised.ee), Jarek Kurnitski (Taltech) ja Harro Puusild (Tööstusuudised.ee).

Kokku laekus konkursile 13 tööd.

Ehitusinseneride kategooria võitja kuulutatakse välja 4. detsembril toimuval Eesti Ehituskonverentsil 2019.

Konkurssi toetab NOBE (Nordecon Betoon).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077