Autor: Tööstusuudised.ee • 26. september 2019

Tartumaale kerkib mööblitehas, kus hakatakse tootma ka Cleveroni pakiautomaate

Tehasehoonele panid kolmapäeval nurgakivi Madis Hünerson (Coop Pank), Heli Kiigemägi (Velma Mööbel), Veljo Kiigemägi (Velma Mööbel), Merit Mängli (Coop Pank), Hans Pajoma (Coop Pank)
Foto: Johan-Paul Hion
Tartu külje all Vahi tööstuspargis pandi kolmapäeval nurgakivi mööblitootja Velma Mööbel OÜ uuele tehasele, kus muuhulgas hakatakse valmistama Cleveroni pakiautomaate USA suurimale jaekaubandusketile Walmart.

Plaanide kohaselt 2020 esimeses kvartalis avatavas tehasehoones hakkab olema kokku 3000 ruutmeetrit pinda. Ehitus läheb maksma kokku 1,4 miljonit eurot. Tehasehoone rajamist rahastab lisaks erainvestoritele Coop Pank, teatas ettevõte.

Velma Mööbel OÜ juhataja Veljo Kiigemägi sõnul koondab ettevõte tehasehoone valmise järel sinna kogu oma tootmise, mis seni paikneb kolmes eri asukohas Tartu linnas. Ettevõte annab hetkel tööd ligi 70 inimesele, kellest suurem osa hakkab tehase valmimise järel tööl käima uues hoones. „Ühises tootmishoones paiknemine aitab parandada efektiivsust, kuna saame edaspidi lihtsamalt ressursse planeerida ja suunata töötajaid just nendesse töölõikudesse, kus parajasti on töökäsi kõige enam vaja. Selle arvel vabaneb meil ressursse tegeleda täiendava lisandväärtuse loomisega,“ rääkis Kiigemägi.

Uues tehasehoones kasutatakse kaasaegseid energiasäästlikke lahendusi. Näiteks on plaanis rakendada ventilatsioonisüsteemis kõrge kasuteguriga sagedusmuunduritega kontrollitavaid ventilaatoreid ning juhtida aspiratsioonisüsteemi äratõmmet automaatsiibritega, mis annavad olulise kokkuhoiu elektrienergia tarbimisel.

Projekti ühe rahastaja, Coop Panga äripanganduse juht Hans Pajoma märkis, et pank otsustas Velma Mööbli tootmishoone rajamist rahastada, kuna sooviti aidata ettevõttel viia tootmismahud vastavusse nende kasvavate mahtudega. "Loodame, et toetades kasvavaid Eesti ettevõtteid, anname väikese panuse Eesti ettevõtete konkurentsivõime paranemisse,“ märkis Pajoma.

1997. aastal asutatud Velma Mööbel OÜ toodab mööbli erilahendusi äri- ja eraklientidele. Ettevõtte müüb oma toodangut nii Eesti kui Euroopa Liidu ja USA turule. Velma tuntuimad kliendid on näiteks Cleveron, Selver ja Kodumaja. Ettevõtte annab tööd 70 inimesele ja 2018. aasta käive oli 4,2 miljonit eurot. Velma Mööbel kuulub kuuele eraisikule, kes kõik töötavad ettevõttes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077