Autor: Tööstusuudised.ee • 15. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootmisettevõtete suurim probleem on automaatika programmeerimine

Raasiku Elektri tegevjuht Kristo Kaugija
Foto: Raasiku Elekter
Tööstusautomaatika kasutamises ei ole tänasel päeval enam midagi uut ja innovaatilist, kuid ometigi on selles vallas veel palju vajakajäämisi. Suurimaks probleemiks erinevatel tootmisettevõtetel on aga ennekõike tööstusautomaatika programmeerimine.

Raasiku Elektri tegevjuht Kristo Kaugija on aga võtnud sihiks selles vallas midagi muuta ning just selle tarbeks löönud käed Electromatix’iga, et hakata pakkuma täislahendust. „Kui senimaani oleme meie klientidele väljastanud ainult elektrikilpe, siis nüüd saame pakkuda ka kilpide programmeerimist,“ ütleb Kaugija.

„Nägime ettevõttele laekuvates päringutes, et sellise teenuse järgi on reaalne vajadus. Kui vanasti pidime inimesi mujale suunama, siis nüüdsest saame kogu asja pakkuda nii-öelda maja siseselt ja enam ei pea klient mööda erinevaid ettevõtteid jooksma, et leida endale see sobiv lahendus.“

Kristi Tölp, kes omab pikaajalist tööstusseadmete programmeerimise kogemust mitmes erinevas valdkonnas ütleb, et Electromatix meeskonna jaoks on oluline pakkuda just „rätsep“ lahendust. „Enamasti vaadatakse tööstusautomaatika programmeerimist kui massilise töö tegemist ja just seetõttu tekivad sisse ka vead, millele algselt ei osata tähelepanu pöörata. Meie ühine kompetents võimaldab pakkuda tööstusautomaatika täislahendust, alates projektist, programmeerimisest ja automaatikaseadmete paigaldamisest kuni käivitamiseni.

„Paneme automaatikakilbid tegema seda, milleks need on tellitud ja mis peaks olema nende peamiseks ülesandeks, võttes vahelt ära ebavajalikud protsessid, et tõsta tootmise efektiivsust,“ lisab Kaugija lõpetuseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077