Väike-Maarja kaugküttesse investeeritakse ligi miljon eurot

Adveni katlamaja.
Adveni katlamaja.

Energiaettevõte Adven koos Keskkonnainvesteeringute Keskusega investeerib Lääne-Virumaal Väike-Maarja aleviku uue katlamaja ehitusse 580 000 eurot, millele lisandub soojustorustike projekteerimise ja ehitamise maksumus. 2018. aasta kolmandas kvartalis valmivate ehitustööde hinnanguline maksumus on 900 000 eurot, millele lisandub käibemaks.

Keskkonnasõbraliku ja efektiivse puiduhakke katlamaja ehitustööd algavad käesoleval nädalal sõlmitud ehituslepingu järgi lähipäevadel. Esmalt asutakse ümber ehitama olemasolevaid küttesüsteeme, et uue katlamaja ehitustöid saaks jätkata kogu algava kütteperioodi vältel. Samuti on alustatud kokku ligi 800 meetri pikkuse uue soojustorustiku projekteerimisega, mille ehitustööde algus on planeeritud järgmisse aastasse, teatas ettevõte. 

”Energiaettevõtteid vaadatakse ikka kahtlustavalt kui investeeringutest juttu teeme, kuid pikaajaliselt on kasulikum leida tarbijatele kõige soodsam viis toasooja pakkumiseks,” selgitas Adven Eesti investeeringute ja arenduse valdkonna juht Priit Tiit, kelle sõnul tähendab suur investeering hoopis korralikku hinnalangust. “Tänu heale koostööle vallavalitsusega alustame ehitusega lähipäevadel ja loodame juba järgmisel sügisel käivituva katlamajaga tarbijatele tänasest veel soodsamat soojust pakkuda.”

Väike-Maarjasse ehitatavas uues katlas on võimalik põletada puiduhaket ja erinevaid puidutööstuse jääke aga ka tükiturvast, mis tagab aleviku kortermajadele ja ettevõtetele pikaajalise hinnastabiilsuse. Erinevalt tänasest gaasikatlast, mis jääb alles talviste tipukoormuste katmiseks, ei maksustata puitu aktsiisiga ja puitkütuste hinnad on stabiilsemad.

“Kaks aastat tagasi suutis Adven kaugkütte hinda langetada kuuendiku võrra. Leian, et uued investeeringud ja kohaliku küttematerjali kasutamine on olulised paljudele elanikele ja ettevõtjatele. Mõistlik keskkütte hind aitab peredel kütteperioodil lihtsamalt pere-eelarvet tasakaalustada aga ka vallavalitsus ise on hinnatundlik soojatarbija,” tunnustas Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla Adveni investeerimisplaane ja võetavaid äririske kommenteerides.

Uue katlamaja ehitustöid teostavad riigihanke võitjad Rapla Metall OÜ ja AS Tamult, kes lõpetavad ehitustööd vastavalt lepingule 2018 aasta kevadel.

Adven on üks Eesti suurimaid soojuse tootjaid, mis tegutseb kaheksateistkümnes kaugküttepiirkonnas üle Eesti. Ettevõte pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga. Ettevõttes töötab 75 inimest.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara