Autor: Tööstusuudised.ee • 6. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väike-Maarja kaugküttesse investeeritakse ligi miljon eurot

Adveni katlamaja.
Foto: Adven Eesti
Energiaettevõte Adven koos Keskkonnainvesteeringute Keskusega investeerib Lääne-Virumaal Väike-Maarja aleviku uue katlamaja ehitusse 580 000 eurot, millele lisandub soojustorustike projekteerimise ja ehitamise maksumus. 2018. aasta kolmandas kvartalis valmivate ehitustööde hinnanguline maksumus on 900 000 eurot, millele lisandub käibemaks.

Keskkonnasõbraliku ja efektiivse puiduhakke katlamaja ehitustööd algavad käesoleval nädalal sõlmitud ehituslepingu järgi lähipäevadel. Esmalt asutakse ümber ehitama olemasolevaid küttesüsteeme, et uue katlamaja ehitustöid saaks jätkata kogu algava kütteperioodi vältel. Samuti on alustatud kokku ligi 800 meetri pikkuse uue soojustorustiku projekteerimisega, mille ehitustööde algus on planeeritud järgmisse aastasse, teatas ettevõte. 

”Energiaettevõtteid vaadatakse ikka kahtlustavalt kui investeeringutest juttu teeme, kuid pikaajaliselt on kasulikum leida tarbijatele kõige soodsam viis toasooja pakkumiseks,” selgitas Adven Eesti investeeringute ja arenduse valdkonna juht Priit Tiit, kelle sõnul tähendab suur investeering hoopis korralikku hinnalangust. “Tänu heale koostööle vallavalitsusega alustame ehitusega lähipäevadel ja loodame juba järgmisel sügisel käivituva katlamajaga tarbijatele tänasest veel soodsamat soojust pakkuda.”

Väike-Maarjasse ehitatavas uues katlas on võimalik põletada puiduhaket ja erinevaid puidutööstuse jääke aga ka tükiturvast, mis tagab aleviku kortermajadele ja ettevõtetele pikaajalise hinnastabiilsuse. Erinevalt tänasest gaasikatlast, mis jääb alles talviste tipukoormuste katmiseks, ei maksustata puitu aktsiisiga ja puitkütuste hinnad on stabiilsemad.

“Kaks aastat tagasi suutis Adven kaugkütte hinda langetada kuuendiku võrra. Leian, et uued investeeringud ja kohaliku küttematerjali kasutamine on olulised paljudele elanikele ja ettevõtjatele. Mõistlik keskkütte hind aitab peredel kütteperioodil lihtsamalt pere-eelarvet tasakaalustada aga ka vallavalitsus ise on hinnatundlik soojatarbija,” tunnustas Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla Adveni investeerimisplaane ja võetavaid äririske kommenteerides.

Uue katlamaja ehitustöid teostavad riigihanke võitjad Rapla Metall OÜ ja AS Tamult, kes lõpetavad ehitustööd vastavalt lepingule 2018 aasta kevadel.

Adven on üks Eesti suurimaid soojuse tootjaid, mis tegutseb kaheksateistkümnes kaugküttepiirkonnas üle Eesti. Ettevõte pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga. Ettevõttes töötab 75 inimest.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077