3. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome õlletootjad taotlevad aktsiisilangust

Eesti aktsiisitõusud ja Soome alkoholipoliitika leevendamine ei kahanda huvi piirikaubanduse vastu, leiab soome õlletootjate liit.
Foto: ÄP fototoimetus
Soome õlletootjate hinnangul aitab riigi tänane alkoholipoliitika kaasa vaid piirikaubanduse õitsengule ega too mingit kasu.

Soome õlletootjate ühingu juht Elina Ussa märkis intervjuus Ylele, et õllele seatud makse tuleb alandada poole võrra. Ta rõhutas, et Soome uus alkoholiseadus ja Eestis suvest jõustuv õlleaktsiisi tõus ei suuda vähendada Eestist Soome veetava alkoholi koguseid.

"Sel määral, kuidas 2008. aastast õlleaktsiisi tõsteti, on vaja hakata seda järk-järgult vähendama. Umbes 10-15 protsenti aastas," rääkis Ussa. "Pärast seda võib vaadata, millised on tulemused. Eesmärgiks peaks olema kärpida aktsiisi poole võrra."

Muidugi tuleb see aktsiisilangetus saavutada mõõdukalt, kuid sihikindlalt, vastavalt olukorrale, märkis Ussa. "Meie alkoholi maksupoliitika on sektorit ja tervet ühiskonda silmas pidades paljuski ebaõnnestunud. 2012. ja 2014. aasta aktsiisitõus ei toonud riigikassasse laias laastus midagi, ainult elavdas alkoholi piirikaubandust."

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077