Autor: Harro Puusild • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Riives: intelligentne seade vajab intelligentsemat inimest

Jüri Riives
Foto: Tööstusuudised.ee
Selleks, et intelligentsust tööstusseadmest välja võtta, peab kasutaja sellest seadmest intelligentsusega üle olema, rääkis Tehnoloogia Arenduskeskuse IMECC juht Jüri Riives Targa Tööstuse konverentsil.

„Roboteid kasutatakse tööstuses aina enam, robotite arv kasvab pidevalt. Kindlasti on selles edukad olnud Aasia, USA ja ka Euroopa tuleb järele. Trend on massiline robotite kasutamine tööstuses,“ rääkis Jüri Riives ettekandes.

Roboteid on Riivese sõnul vaja põhjusel, et tootmine on aina enam kliendikesksem ja järjest vähem on võimalik toota ühte ja sama asja. „Ei ole ka pikki mõtlemisaegu, toodet on vaja täna ja kohe ning võimalikult odavalt. Sealjuures on oluline ka kõrge kvaliteet,“ selgitas ta.

Ka Eestis kasutatakse aina enam tööstusroboteid. Hetkel on Eestis ca 250 tööstusrobotit, mille hulka ei arvestata manipulaatoreid. Kasvutrend on Riivese sõnul aga selgelt olemas ja tööstusrobotite arv tõuseb 2020. aastaks Eestis hinnanguliselt 400 robotini.

„Maailm liigub selles suunas, et juba tootjad müüvad kompleksseid seadmeid. Seadmed lähevad targaks, väga targaks. Seade ütleb, millal on vaja seda hooldada, tööriista vahetada või ka seda, kas sa kasutad seadet ratsionaalselt. Seade muutub aina enam teie sõbraks ja partneriks ning seda tänu selle intelligentsusele. Aga selleks, et seda intelligentsust seadmest välja võtta, peate teie ise seadmest intelligentsusega üle olema,“ sõnas Jüri Riives.

Täna toimub Äripäeva teemaveebi ja IMECCi konverents „Tark Tööstus: Industry 4.0 Eestis.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077