Autor: Tööstusuudised.ee • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas pea 120 osalejaga konverents Tark Tööstus

Konverentsi avakõne pidas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.
Foto: Tööstusuudised.ee
Täna toimub Äripäeva teemaveebi tööstusuudised.ee ja IMECCi korraldatud konverents "Tark Tööstus: Industry 4.0 Eestis", kuhu on kogunenud pea 120 osalejat.

Konverentsil analüüsitakse Industry 4.0 ehk Tööstus 4.0 hetkeseisu Eestis ning tehakse ka ülevaade kaasaegsetest tehnoloogiatest. Päeva jooksul saab kuulda ka väärtuslikke kogemuslugusid. Samuti arutletakse, kuidas saaks riik kaasa aidata tööstuse automatiseerimisele. 

Konverentsi korraldavad Äripäeva teemaveeb tööstusuudised.ee ja Tehnoloogia Arenduskeskus IMECC. Päeva modereerib IMECCi juht Jüri Riives. 

Konverentsi avasõnad lausus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo. "Madalat palgataset taga nutta ei ole mõtet. Peame leppima, et madal palgatase ei ole enam meie konkurentsieelis ega saagi enam olema. Peame keskenduma sellele, mida saame muuta. See on tootlikkuse tõstmine," sõnas Palo avakõnes.  

"Valitsus on vastu võtmas reforme, mis avaldavad positiivset mõju tööjõuturule. Me soovime edasi minna nullbürokraatiaga. Suurendame investeeringuid infrastuktuuri ja oleme valmis katsetama erisustega tööjõumaksudes," sõnas minister.  

"Meil on vajalik, et erasektor järjest digitaliseeruks ja automatiseeruks. Valitsusel on plaan, kuidas tööstureid selles aidata. Mina olen loomult optimist ja näen tööstuse madalas tootlikkuses väljakutset. Usun, et targalt ja läbimõeldult tegutsedes on meil võimalus kasvatada inimeste jõukust ja konkurentsivõimet," rääkis Urve Palo.  

Tutvu täpsema programmiga ja osalejate nimekirjaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077