8. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Workboats suurendab eksporti

Baltic Workboatsi tehas Nasvas
Foto: Eiko Kink
Baltic Workboats on viimase 6 kuu jooksul kasvatanud oluliselt tehase töömahtu, olles allkirjastanud kokku nelja uue laeva ehituse lepingud.

Viimane koostööleping sõlmiti Rootsi riigiga 6. veebruaril. Kokkuleppe kohaselt valmib järgmise aasta juuniks 27 meetri pikkune ja 7,5 meetri laiune alus, mis suudab teenindada 150 inimest ning hakkab opereerima Stockholmi piirkonnas.  Lepingu maht on 5 miljonit eurot, teatas ettevõte. 

Möödunud nädalal kinnitas Saksa Politsei kolme patrulllaeva tellimuse, kus kasutatakse Baltic Workboatsis välja arendatud uue generatsiooni “wave-piercing” kere tüüpi. Uus keretüüp muudab laeva paremini navigeeritavaks, vähendab kütusekulu ja mürataset. Laeva ehitamisega alustatakse 2017. aasta suvekuudel.

Lisaks sõlmis Baltic Workboats lepingu õlireostuslaeva ehitamiseks Bangladeshi. Laev on spetsiaalselt disainitud opereerima madalates vetes, mis tagab ligipääsu kaldaaladele reostuse likvideerimiseks.   

Ettevõte jätkab koostööd ka varasemate lepingupartneritega. Nii näiteks tellis Kasahstani klient juba teise uurimislaeva, mille eesmärgiks on monitoorida Kaspia mere naftamaardlaid ning kalavarusid.

Samuti on töös 100 meetrine Rootsi teepikenduspraami ehitus, mis on laevatatud Nasvale lõplikuks kokkupanekuks. Teepikenduspraami kasutatakse fjordide vaheliseks ühenduseks riigi teedevõrgustikus. Ootamas on võimalus osaleda teise samalaadse praami ehitusel.

Lisaks on ehitus pooleli Liepaja sadama poolt tellitud 15 meetrise jäävõimekusega lootsi kaatril ja Klaipeda sadama tellitud 24 meetrisel õlireostustõrje laeval.

Baltic Workboats on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, kes toodab alumiiniumist ja terastest töölaevu. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad lootsi ja patrull laevad, praamid, puksiirid, katamaraanid ja muud töölaevad.  Ettevõte annab tööd ligi 200 inimesele. Ettevõtte  2015. aasta käive oli 23 miljonit eurot. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077