Autor: Raigo Neudorf • 7. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bjørn Dæhlie õpetas Eesti puitmajatootjaid

Kaheksakordne olümpiavõitja Bjørn Dæhlie käis möödunud nädalalal kogemusi jagamas Eesti puitmajatootjatele.

Murdmaasuusatamise elav legend Dæhlie on oma kodumaal Norras üles ehitanud mastaapse kinnisvaraimpeeriumi ja saavutanud edu ka rõivatööstuses. Möödunud neljapäeval jagas endine suusaäss kogemusi Eesti puitmajatootja Nordic Houses OÜ esindajatele ning Norra tütarettevõtte Buen Gruppen AS partneritele.

Dæhlie'l oli jagada rikkalikult kogemusi Norra võimalusterohkelt kinnisvaraturult, kuhu spordimehel on samuti õnnestunud märkimisväärne jälg jätta.

„Kui spordis on oluline tippvormi ajastamine olulisele võistlusele, et seal endast kõik anda, siis äris käib karm võitlus lausa iga päev," märkis tänane ettevõtja.

Kuivõrd globaalselt segastes majandusoludes järjekindlalt vastuvoolu ujuvas Norras tekib inimestel järjest rohkem raha ja vaba aega, leidub lisaks esinduslike ärihoonete ehitamisele ka Bjørn Dæhlie ettevõtmistes oluline koht suusakeskustes ja muudes looduskaunites kohtades vabaajamajade rajamisele, seda tihti tervete piirkondade kaupa. See veidi omapärane tööstusharu on hästi tuttav ka paljudele Eesti puitmajatootjatele.

Eestiga seonduvalt jutustas Dæhlie, et on siin käinud suusatamas ja jahil ning lisaks teab ka seda, et eestlased on tegijad puitmajasektoris. Küsimusele, millal võiks Buen Gruppen Dæhlie'le esimese maja võtmed üle anda, vastas Norra ärimees: "Kui kvaliteedis ja hinnas kokkuleppele saame, võiks kohe rääkida esimesest sajast majast."

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077