Autor: Anu Jõgi • 15. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suva võitis kohtus miljonivaidluse

AS Suva võitis kohtuvaidluse, kus ehitusfirma nõudis ettevõttelt ligi miljoni euro maksmist.

Juulis 2011 esitas pankrotistunud ehitusfirma OÜ Kristiine Ehitus Harju maakohtule hagi ASi Suva vastu, nõudes rohkem kui 900 000 euro maksmist ja oma nõude katteks Suva varade arestimist.

Vaidlus küsimuses, kes kellele võlgu on, sai alguse sellest, et Kristiine Ehitus OÜ (endise nimega OÜ Wolmreks Ehitus) oli AS Suva tütarettevõtte OÜ Dalton Invest poolt augustist 2008 palgatud rekonstrueerima Tallinnas Niine 11 kinnistul asuvat hoonet.

Kuna osalised ei saanud vaidluses kokkuleppele, lahkus Kristiine Ehitus objektilt ja jättis ehituse pooleli. 13. märtsi 2013 otsusega andis Riigikohtu tsiviilkolleegium õiguse Suvale.

 ASi Suva kohtus esindanud advokaadibüroo Lextal partneri Karl Kase sõnul kaotas Kristiine Ehitus vaidluse kõigis kohtu instantsides. „Kuna Riigikohtu otsus on lõplik, siis on lõplikult leidnud kinnitust ka see, et AS Suva ei ole Niine 11 ehitajale kunagi midagi võlgnenud,“ ütles ta.

Kase sõnul on kohtuvaidluse käigus kohtulike pantidega koormatud Suva varad nüüd pandist täielikult vabastatud ja lisaks sellele peab Kristiine Ehitus kinni maksma Suva kohtukulud.

„Oleme algusest peale olnud seisukohal, et Kristiine Ehituse nõuded Suva vastu on olnud pahatahtlikud ning esitatud ainult selleks, et püüda leida tagantjärele õigustust ehituse poolelijätmisele ja ehituslepingu rikkumisele. Ehitaja alusetute nõuete vastu on AS Suva ja tema tütarettevõte pidanud end erinevates kohtuvaidlustes kaitsma tegelikult juba alates 2009. aasta sügisest, kui ehitaja Niine 11 ehituslepingu ilma igasuguse põhjuseta üles ütles ja objektilt omavoliliselt lahkus,“ ütles Kask.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077