Autor: Indrek Kald • 11. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unilever ostab jäätisetootja Ingmani

Unilever omandab Soome jäätisetootja Ingmani, kui riiklikud regulaatorid tehingu heaks kiidavad.

Sellega vahetavad omanikku kaubamärgid nagu Ingman, Kingis, Jättis, Totally, SuperViva, Ahus ja TofuLine.

Unileveri teatel tugevdab tehing nende positsiooni jäätiseturul ja on täienduseks Unileveri olemasolevale tooteportfellile ning jäätisebrändidele nagu Magnum, Cornetto ja CARTE D`OR.

"Jäätis on strateegiline kategooria ja Unileveri peamine kasvuvedaja. Ingmani brändidel on tugev tarbija tunnustus, nad pakuvad märkimisväärset kasvupotentsiaali ning sobivad meie olemasoleva äriga suurepäraselt," kommenteeris Unileveri juht Balti riikides Rafal Trydenski.

Ostulepingu jõustumiseks on vaja riiklike regulaatorite heakskiitu ning ettevõtted loodavad, et tehing viiakse lõpule 2012. aasta alguseks.

Ingmanis töötab umbes 700 töötajat ja firma tootmisrajatised asuvad Sibbos Soomes, Ahus Rootsis, Mazeikiais Leedus ja Gomelis Valgevenes. Mullu oli Ingman Jäätiste müügikäive 70 miljonit eurot.

Unilever on kiire käibega tarbekaupadega tegelev ettevõte, mis müüb oma tooteid rohkem kui 180 riigis. Unileveri tooteportfelli kuuluvad mitmed tuntud brändid nagu Ben & Jerry's, Magnum, Lipton, Knorr, Rama, Hellmann's, Dove, Rexona, Cif ja Domestos. Unilever annab tööd umbes 167 000 inimesele rohkem kui sajas riigis. Ettevõtte 2010. aasta müügikäive oli 44,3 miljardit eurot.

Ingman Grupile kuuluv Ingman Jäätise Grupp on Soome toiduainetööstuse ettevõte. Firma tooteportfelli kuuluvad mitmed tuntud brändid nagu Kings, Jättis ja Ingman. Ingman Grupis töötab umbes 700 töötajat ning mullune müügikäive oli 70 miljonit eurot.

Ingman Grupi juht Peter Ingman taastas Kesk-Eesti kahekorruselise talumaja ning peatub seal iga kahe nädala tagant. Osa Ingmani juuri ulatub Eestisse. Soome rootsikeelsed kirikuraamatud viitavad ainult, et ta vanaema suguvõsa saabus Eestist Soomesse 19. sajandi lõpus, kirjutas Postimees tänavu septembris.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077