Autor: Väinu Rozental • 17. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proos: Saksamaal toimuvat tunneme poole aasta pärast

ASi Favor nõukogu esimees Almar Proos ütleb, et Saksamaal toimuvat tunnevad Eesti tööstused suures plaanis alles mõne kuu või poole aasta pärast.

„Loomulikult, kui majanduskasv aeglustub ja on vähem bisnist, on see halb,” ütles metallitööfirma Favor nõukogu esimees Almar Proos. „Samas on kohe pärast värskeid uudiseid majanduslanguse kohta Euroopas ja sealhulgas Saksamaal midagi konkreetset raske öelda. Saksamaal toimuv annab suures plaanis (Eestis, toim.) tunda kuude või alles poole aasta pärast. Ma ei oska praegu öelda, kui suur see probleem on ja milliseid sektoreid see langus hõlmab.“

Proosi sõnul pole Favor Saksamaal siiani mingit müügilangust tunnetanud. „Me ei ekspordi Saksamaale just väga palju, kuid meie eksport on pidevalt kasvanud,“ kinnitas Proos. „Meil on Saksamaal klientideks erinevad firmad ja nad ostavad erinevatel põhjustel erineval ajal erinevalt. Mingi arenguruum on ühes kohas, teisal jälle kukub midagi ära.“

Favor ekspordib Saksamaale detaile masinatööstusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077