Einstein: Tänavu Eesti ettevõtetel veel probleeme ei teki

„Oli arvata, et Saksamaa majandus ei jõua sellist tempot hoida, nagu nad I kvartalis veel hõiskasid,“ kommenteeris euroliidu majandusnumbreid ASi Kunda Nordic Tsement tegevdirektor Meelis Einstein.

„Praegu ma ei näe Eesti riigi ega meie ettevõtte jaoks probleemi. Ma arvan, et me sellel aastal ehk veel tõsist mõju ei tajugi. Aga pikas perspektiivis küll,“ leiab Einstein. Einsteini sõnul sõltub kõik sellest, kui palju Kreekast ja Lõuna-Euroopast alguse saanud lainel jõudu on, et meid lüüa. „Kui eelmine kriis Ameerikast Lehman Brotherist alguse sai, siis me mõtlesime, et mis see meie jaoks ikka teeb, me oleme ju teisel pool maakera. Aga see laine jõudis meieni. See on nagu vaip - kui otsast võtad ja raputad, siis see laine läheb kaugele välja.“

Einsteini kinnitusel on Kunda Nordic Tsemendi jaoks kõige olulisem koduturg, millele järgnevad Venemaa ja Läti turg. „Soome turu osatähtsus oli meil varem suurem, kuid pärast eelmist kriisi 2009. aastal vähenes see veidi vähem kui 10%ni ja on sellisel tasemel olnud viimased aastad,“ lisas Einstein.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara