Autor: Tanel Raig • 17. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einstein: Tänavu Eesti ettevõtetel veel probleeme ei teki

„Oli arvata, et Saksamaa majandus ei jõua sellist tempot hoida, nagu nad I kvartalis veel hõiskasid,“ kommenteeris euroliidu majandusnumbreid ASi Kunda Nordic Tsement tegevdirektor Meelis Einstein.

„Praegu ma ei näe Eesti riigi ega meie ettevõtte jaoks probleemi. Ma arvan, et me sellel aastal ehk veel tõsist mõju ei tajugi. Aga pikas perspektiivis küll,“ leiab Einstein. Einsteini sõnul sõltub kõik sellest, kui palju Kreekast ja Lõuna-Euroopast alguse saanud lainel jõudu on, et meid lüüa. „Kui eelmine kriis Ameerikast Lehman Brotherist alguse sai, siis me mõtlesime, et mis see meie jaoks ikka teeb, me oleme ju teisel pool maakera. Aga see laine jõudis meieni. See on nagu vaip - kui otsast võtad ja raputad, siis see laine läheb kaugele välja.“

Einsteini kinnitusel on Kunda Nordic Tsemendi jaoks kõige olulisem koduturg, millele järgnevad Venemaa ja Läti turg. „Soome turu osatähtsus oli meil varem suurem, kuid pärast eelmist kriisi 2009. aastal vähenes see veidi vähem kui 10%ni ja on sellisel tasemel olnud viimased aastad,“ lisas Einstein.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077