Tänavu aprillis võttis Leibur kasutusele puhasruumi tehnoloogia, mida ettevõtte juhatuse esimehe Asso Lankotsi ütlusel arendati tööstusspionaaži kartuses vaikselt üldsust teavitamata.
Leibur investeerib aastatel 2010-2011 tehnoloogiasse ja põhivarasse 4 miljonit eurot. Investeeringuid tehakse omavahenditest. Viimase arendusena võeti kasutusele puhasruumi tehnoloogia.
Puhasruumi tehnoloogias on ruumis valitsev õhk ja keskkond ülimalt puhas. Selle tehnoloogia arendamine nõudis Leiburilt 6-8 kuud ning Lankotis väitel on kasutusele võetud tehnoloogia unikaalne nii Baltikumis kui ka Skandinaavias.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Lankotsi sõnul tehti arendustööd Eestist väljaspool asuvate asutustega. „Kardame info lekkimist arendustegevustest ja me ei hinda seda riski väikseks,” ütleb Lankots. „See on kohati meid takistanud kohalike asutustega koostööd tegemast.”
2. juunil on aga Asso Lankots ja Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka rääkimas Äripäeva Tööstuse klubis, et kergitada saladust, kuidas valmis Leiburi tänavu aasta parimaks Eesti toiduaineks valitud Saib. Tööstuse klubis osalemiseks saab registreeruda
siin.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Äripäeva tööstusseminaride sari jätkub 2. juunil Tööstuse klubi üritusega, kus AS Leibur juhtkond jagab kogemusi, kuidas valmis Eesti parimaks toiduaineks valitud Saib.
Steelhouse Group Estonia OÜ ja
1UP Technology OÜ viisid koostöös Estoveri piimatööstusega ellu uue riivjuustu ja juustukuubiku transpordiliini projekti. Eesmärk oli luua uuenduslik, retseptipõhiselt konfigureeritav ja automatiseeritud tootmisliin, kus toimuks automaatne maitseainete ja muude lisandite doseerimine, samuti ka liinide automaatne pesemine. Lahendus pidi olema lihtsalt hallatav ja suuteline vajadusel korrigeerima inimlike vigade tõttu tekkinud sisendvigu – tänu nutikale juhtloogikale ja paindlikule automatiseerimissüsteemile.