Tooraine hinnatõus aitab ABB kasumil paisuda

Ðveitsi energeetikaseadmete tootja ABB näitas aasta esimeses kvartalis viimase kahe aasta suurimat käibekasvu ja 41 protsendist kasumi paranemist.

Eestiski tehaseid omava ABB kvartalikasum tõusis aastataguselt 464 miljonilt 655 miljoni dollarini, kuid jäi siiski samas veidi alla analüütikute poolt keskmiselt oodatud 680 miljoni dollarisele kasuminumbrile, vahendab Wall Street Journal. Samas 8,4 miljardi dollarine käive (kasv aastatagusega 21%), ületas analüütikute 7,85 miljardi dollarist konsensust.

„Meil oli väga tugev kvartal. Me näeme, et USA ja Euroopa turud on hakanud taastuma ja Hiina, India ja Lähis-Ida on jätkuvalt tugev, nii et me näeme 2011. aastal jätkuvat (tulemuste) paranemist,“ märkis aruandes ettevõtte juht Joe Hogan.

ABB sõnul annavad tõusnud kütusehinnad ja muud kulud klientidele rahalisi vahendeid ning suunavad neid suurendama oma efektiivsust ja tootlikust. Energeetikaseadmete tootja tellimused on kasvanud 25 protsenti. ABB näeb aruande kohaselt jätkuvat tugevust madalpinge toodete ja osade automaatikaseadmete osas, Hiinast on tulemas suured tellimused energiasüsteemidele ja  aasta teises pooles on oodata suuremat nõudlust generaatorite järele.

ABB aktsia on täna kella 11.00 tõusnud Zürichi börsil 22,97 Ðveitsi frangini ehk 1,8%.

Osale arutelus

  • Raivo Sormunen

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara